EKSKLUZIVNA ISPOVEST RODA BLAGOJEVIĆA: Srbin koji je umesto u Beloj kući završio u zatvoru, posle najvećeg političkog skandala u SAD još od Votergejta! (VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-URod Blagojević je najpoznatiji a ujedno i najkontroverzniji Srbin rođen u Americi, u svom je životu prošao putem kojim se ređe ide, od sjaja do očaja, od bajke koja je ličila na holivudsku, pa do Danteovskog pakla.

Dete srpskih imigranata koji vode poreklo iz Kragujevca i Hercegovine odrastalo je u Čikagu čisteći cipele, perući suđe i pakujući meso u lokalnoj fabrici. Da bi zaradio novac za koledž smrzavao se radeći na Aljasci, jedno vreme i boksovao…

POČEO JE KAO TAMBURAŠ: Mladi Rod Blagojević je u prvom redu, drugi s desna

BOKSERSKI DANI: “Hteo sam da vidim koliko mofu da istrpim udarce. To mi je kasnije pomoglo u politici”

A onda je postao političar, korak po korak penjao se na lestvici moći, postao je prvo kongresmen, da bi zatim u dva mandata bio izabran za guvernera države Ilinois, jedne od najvećih u Americi. I ne samo to, njegova popularnost i van granica Ilinoisa je bila tolika da su mnogi predviđali da će u Beloj kući naslediti Obamu.

Da bi zatim usledio veliki pad, kada je 9.decembra 2008.godine uhapšen u porodičnoj kući i na posletku osuđen na 14 godina zatvora zbog, kako je sudija konstatovao, pokušaja da preproda upravo senatorsko mesto Baraka Obame, koji je neposredno pre toga izabran za predsednika Amerike. Tako je Rod postao i najpoznatiji politički zatvorenik SAD u istoriji ove zemlje.

PRVA ISPOVEST ZA SRPSKE I AMERIČKE MEDIJE: Rod Blagojević i Antonije Kovačević

Blagojević je tvrdio da je nevin i da je žrtva političke igre, ali nije vredelo. Posle 8 godina provedenih u zatvoru tadašnji predsednik Donald Tramp mu je ublažio presudu i on je u februaru 2020 izašao iz zatvora… Iako je svoju političku karijeru izgradio kao član Demokratske partije Blagojević danas za sebe kaže da više nije demokrata, nego – Trampokrata! Štaviše, aktivno je uključen u Trampovu kampanju za predsedničke izbore sledeće 2024. godine…

O tome šta je sve doživeo na tom putu koji podseća na scenario holivudskog filma govorio je u ekskluzivnom intervjuu koji je dao Antoniju Kovačeviću, uredniku portala Serbian Times i Youtube kanala Serbian News USA.

Na pitanje zašto poštuje Donalda Trampa i besplatno učestvuje u njegovoj kampanji, on kaže:

-On je moje poštovanje zaslužio i kao čoveka me zadužio puno pre nego što me je oslobodio iz zatvora. U vreme dok je moje suđenje još trajalo gostovao sam u finalnoj emisiji njegovog rijaliti serijala “Apprentice”. Pred punom salom univerziteta u Njujorku sam objašnjavao šta mi se desilo, govorio o tome kako sam nevin i žrtva političke igre. Iz sale, u kojoj su sedeli moja supruga i dve ćerke, koje su tada bile još male devojčice, odjekivao je podsmeh, ljudi su mi dobacivali…Kad se emisija završila, ušli smo u lift kada je naišao Tramp. Zamolio nas je da izađemo na trenutak, a onda je, onako visok, kleknuo pred moje dve ćerke i rekao im:

“TRAMP JE VELIKI ČOVEK”: Iako je ceo život demokrata, Rod danas učestvuje u kampanji Tramp 2024

“Vaš otac nije učinio ništa loše. On je veliki čovek i treba da budete ponosne na njega!”, priseća se Blagojević kroz suze. “Shvatio je koliko su se one loše osećale posle te emisije i imao je potrebu da im se obrati, što je njima i meni tada mnogo značilo. Tada sam shvatio koliko je on zapravo veliki čovek.”

Jedan od kontroverznih detalja iz njegove biografije oko kojih su se lomila koplja prethodne dve decenije jeste i njegov dolazak u Beograd tokom NATO bombardovanja 1999.godine, gde je zajedno sa sveštenikom Džesi Džeksonom učestvovao u oslobađanju zarobljenih američkih vojnika.

-Desilo se da prvi put dođem u Srbiju u trenucima kada su na nju padale bombe. Tada sam pomislio: Moj otac je iz ove zemlje otišao kada su na nju padale nacističke bombe, a ja se u nju vraćam kada na nju padaju NATO bombe. Nije mi bilo lako kao Srbinu, iako sam u Beograd došao kao predstavnik Amerike, po zadatku, da kao kongresmen oslobodim američke vojnike. Pokušavao sam tada da utičem na Miloševića i njegove saradnike da malo spuste loptu na Kosovu. Rekao sam im:

“Ne igrajte se, oni će Vas stvarno bombardovati!”

Nisu mi verovali. To je bilo vreme skandala Bila Klintona i Monike Levinski. Trebalo je skrenuti pažnju i ja i danas mislim da je taj slučaj u Ovalnoj sobi zaslužan za odluku da se bombarduje Srbija. Klinton je to uradio podmuklo, ali politički veoma promućurno, u vreme kada je Kongres bio na odmoru zbog Spring break-a (Prolećnjeg odmora) i kada kongresmeni koji su se protivili NATO napadu na Srbiju, poput mene i Džona Kasića, Hrvata iz Ohaja, nisu bili u prilici da se usprotive, rekao je Rod Blagojević u intervjuu za Serbian Times i Serbian News USA.

SUSRET SA MILOŠEVIĆEM: Oslobađanje američkih vojnika 1999.

U njemu ćete čuti i njegove optužbe na račun Baraka Obame, za koga tvrdi da ga je poslao u zatvor, njegovo svedočenje o 8 godina provedenih sa najgorim kriminalcima, tome kako je zaslužio njihovo poštovanje, o zatvorskom bendu “Jailhouse rock” u kome je bio pevač, knjizi koju piše i po kojoj će se snimati film, svojoj mladosti provedenoj u srpskoj zajednici u Čikagu i još mnogo čemu.

“ON JE KRIV ZATO ŠTO SAM ZAVRŠIO U ZATVORU: Rod i Obama

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO PRODUKCIJA: Dejan Stamenković

 

 

 
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:
GR
GR