Elvir Baljić pomoćnik Bjelici u Feneru?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Donedavni trener fudbalera zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica povezuje se s turskim velikanom Fenerbahčeom, a priča je sada otišla i korak dalje pa turski Fotospor donosi nove detalje potencijalnog dogovora, prenosi Index.

Naime, Bjelica je velika želja vodstva kluba, a turski list danas piše kako je čovjek zadužen za dovođenje bivšeg trenera Dinama nekadašnji poznati košarkaš naših korijena Mirsad Türkcan. Turski list ističe da bi Bjelica kao jednog od članova svog štaba u Tursku poveo Elvira Baljića.

Türkcan je bivši košarkaš bosanskih korijena koji u Fenerbahčeu ima ulogu savjetnika i on je predsjedniku Aliju Kocu predložio Nenada Bjelicu kao idealnu opciju za klub. 

Turci već tvrde da znaju i ko će, pored Baljića, biti u stručnom štabu Nenada Bjelice ako dođe u Fenerbahče, a radi se o Volkanu Demirelu, legendarnom golmanu Turske i Fenerbahčea, ali i o Reneu Pomsu, dosadašnjoj desnoj ruci Bjelice prilikom ranijih poslova.

Tu u priču ulazi Elvir Baljić, koji je bio asistent Safetu Sušiću u Akhisarsporu, a sada je bez posla. Baljić je svojevremeno nosio dres Fenerbahčea, i to s velikim uspjehom.

Turci ovo navode kao već gotov posao, a jedini problem je pandemija koronavirusa koja bitno otežava sve kontakte i putovanja. 

Međutim, kako piše Fotospor, kad bi Bjelica na dogovor s Fenerbahčeom pristao bez sastanka uživo, turski velikan bi po njega u Austriju, gdje živi,  poslao privatni avion predsjednika kluba koji bi za taj let morao dobiti posebnu dozvolu.

Turci pišu kako to ne bi bio problem, uprkos tome što je potrebno odobrenje samog državnog vrha.

Kontakti su već uspostavljeni, pregovori još otvoreni, još se samo čeka pristanak hrvatskog stručnjaka.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: