Episkop Јoanikije: Izgubili smo povjerenje, u medicinu ušla politika
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Episkop budimljansko-nikšićki Јoanikije ocijenio je da se izgubilo povjerenje u profesionalnost i apolitičnost nadležnih zdravstvenih organa u Crnoj Gori, zaduženih za borbu protiv zaraznih bolesti.

- Izgubili smo povjerenje u ove koji nam, svaki dan, saopštavaju ove mjere, ne zato što ne poštujemo medicinu, poštujemo medicinu mnogo, ali je u medicinu ušla politika. Kažite mi, da li ima ijednog koji nije član vladajuće partije. Pa zar u partijama stanuje znanje? Dobro bi bilo da je tako, samo se učlani u partiju i imaš sve znanje i mnogi misle da je to tako, a nije tako - poručio je episkop Јoanikije.

Episkop Јoanikije je, poslije službe u hramu Hristovog Rođenja u Mojkovcu, rekao:

"Da je tamo struka, oslobođena od politike mi bismo to poštovali, a i ovako poštujemo. Poštujemo, jer smo civilizovani ljudi, zato što poštujemo i državu i njene naredbe, ali država ne poštuje sama sebe ako u ovakvim slučajevima treba da se pita politika, a ne struka, kada vidimo one, koji nam propisuju ove mjere, kako agituju, kako kupuju ljudske duše. Јa to znam, ja sam episkop ovog naroda i znam da kupuju ljudske duše, kako da im vjeruješ išta više?"

Shodno tome, dodao je vladika, ne treba nikada više dozvoliti da policajci stoje pred hramom i legitimišu svakog ko ulazi u hram.

- To je vid pritiska, to je udar na vjeru i vjersku slobodu. To se nigdje u svujetu ne smuje činiti - istakao je episkop Јoanikije.

Ukazao je na to da su Crkvu htjeli da optuže za širenje zaraze i poručio da Crkva mora da se bori, objavila je Eparhija budimljansko-nikšićka.

- Htjeli su da nas optuže da mi preko pričešća širimo zarazu, pa se pokazalo da nije tačno. Neću da govorim o svim detaljima da je to gnusna laž. Ponekad moramo da kažemo i ovako oštru reijč da znamo gdje se nalazimo. Јeste, ima zaraze i treba se čuvati, treba poštovati medicinu, struku i državu, sve to treba poštovati, ali, nismo slijepci da ne vidimo šta se radi, da su mnogo zloupotrebili i moramo se boriti protiv tih zloupotreba - naveo je episkop Јoanikije.

IZVOR: RTRS

Episkop Јoanikije - crni bombarder

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano