"EU SE OTVORENO PRETVARA U PRIVEZAK NATO-a" Ruski diplomata: Isporuka naoružanja Ukrajini odlaže rešavanje suk




PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

PRIKLJUČIVANJE Ukrajine sadašnjoj Evropskoj uniji navodi na mnoga pitanja, ali to je, pre svega, odluka same Evropske unije, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Andrej Rudenko.

- Rusija nema nikakav odnos prema Evropskoj uniji. Naravno, pravac u kojem se EU razvija navodi nas na oprez. Kao prvo, ona jasno formira vojni činilac. Kao drugo, ona se otvoreno pretvara u privezak Severnoatlantske alijanse - rekao je Rudenko novinarima na marginama konferencije kluba „Valdaj“.

Rudenko je, takođe, upozorio na to da Evropska unija slanjem nove vojne pomoći Ukrajini, u iznosu od 500 miliona evra, odlaže rešavanje sukoba.

- Izdvajanje novca ili neposredno isporučivanje naoružanja odlažu rešavanje ovog sukoba. O tome je naše rukovodstvo u više navrata govorilo - rekao je Rudenko.

Diplomata je dodao da u ovom trenutku Rusija i Ukrajina ne pregovaraju, jer je Kijev praktično istupio iz tog procesa.

- Pregovori nisu u toku. Ukrajina je praktično izašla iz pregovaračkog procesa. Ne vode se ni u jednom vidu - rekao je Rudenko i dodao da Kijev nije odgovorio na ruski nacrt sporazuma.

Okretanje ka Istoku

Rudenko je istakao da bez obzira na sve rizike i probleme Rusija ima svoje mogućnosti, među kojima je i okretanje ka Istoku.

- Imamo mogućnost da se okrenemo ka Istoku, da napravimo kardinalni preokret ka perspektivnim tržištima. Ovde imamo velike šanse za saradnju s Kinom, za stvaranje zajedničkih projekata i učešće u uzajamno korisnim procesima. Zbog toga, kako mi se čini, iz svakog problema može se izvući i određena korist i mislim da ćemo krenuti tim putem - rekao je Rudenko.

(SputnjiK)

 





Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano