Europski paket mobilnosti - Poboljšanje uslova za VOZAČE
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Cilj zakonodavstva je poboljšati radne uvjete vozača kamiona i osigurati pošteno tržišno natjecanje na jedinstvenom tržištu. Vozači su često prisiljeni provesti vikende na parkiralištima, tjednima ne viđajući obitelji. Od 20. kolovoza vozači bi se trebali vraćati u bazu svoje tvrtke svaki 3. ili 4. tjedna. Međutim, jedna od najvećih promjena je što vikend pauze ne mogu provoditi u svojim kamionima. Poslodavci bi im sada trebali platiti za najam hotelske sobe.

Problem je u tome što na autocestama nema dovoljno parkirališta, a kamoli hotelskih soba u kojima bi vozači mogli boraviti. Stoga prijevoznici traže odgodu. Vozač mora ostaviti kamion i taksijem se odvesti do hotela udaljenog 20ili više kilometara , ali u mnogim slučajevima ne može pronaći ni parkirno mjesto, a kamoli hotel.

Prijevoznici vjeruju da su to mjere zaštite tržišta maskirane u socijalne mjere između zapadne Europe i država članica EU koje su se pridružile od 2004. Mjere bi također mogle smanjiti konkurentnost istočnoeuropskih tvrtki, jer će izgubiti dobro plaćena radna mjesta na Zapadu, a mnogima će to značiti kraj poslovanja. Iz EU parlamenta poručuju:

Moramo osigurati da sve tvrtke imaju jednake mogućnosti da se natječu na svim tržištima. Trebat će neko vrijeme, ali to moramo učiniti zajedno ako želimo izgraditi Europu u kojoj su svi na istim temeljima.

U rujnu će se pažljivo pratiti primjena novih mjera u cijeloj Europi, tako da sporno pitanje paketa mobilnosti još uvijek nije gotovo.

izvor:https://www.convoy.hr/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: