(ФОТО) Ево којим Божијим анђелима је црногорски режим срушио дом – монахиње над рушевинама се моле за нас
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Режим Мила Ђукановића је у новом изливу бруталности према православном становништву Црне Горе, срушио конак сестринског (женског) манастира Светог Василија Острошког у мјесту Зогање на Бриској гори код Улциња, гдје се налази Црква Светог Василија Острошког из 18. вијека. 

monahinje5-409x272.jpg

У обезбјеђивању рушења манастирског конака ангажована је Специјална антитерористичка јединица (САЈ), чија је хроника дјеловања препуна разноврсних примјера бруталности. У реакцијама јавности се иронично истицало да је баш САЈ ”права мјера” за ”формацију” монахиња из манастира.

monahinje4-409x272.jpg

По свему судећи, а како су истакли и поједини аналитичари, ово је био одговор власти Црне Горе након одлуке Цркве да настави литије, које је најавио митрополит Амфилохије за 14. јун.

monahinje3-409x272.jpg

”Монашки девственички призив је (као) сила Божија која повуче човjека да циjелог себе веже за Господа.

Ulcinj-monahinje-o-Sinisa-409x230.jpg

Сила која је послата од Бога, не као присилна, него као одговор на силни и ванвремени вапај душе за њеним Творцем и Оцем.” истиче у књизи ”Девственице – монахиње у историји Цркве, подвижнице Христове љубави”, аутора Митрополита Амфилохија (Радовић) и монахиње Амфилохије (Драгојевић).

ИЗВОР: ШАЈКАЧА

monahinje4-409x272.jpg

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano