EVO KOLIKI JE NIVO VAŠE LOGIČKO-MATEMATIČKE INTELIGENCIJE
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Pozdrav dragi i vjerni čitaoci, pred Vama je jedan jako zanimljiv i lest odnosno prilično lagan matematičku zadatak koji će Vam pomoći da otkrijete koliko su jake Vaše sposobnosti da logički razmiśljate i da li pomalo slušate i intuiciju. Ispod su ponuđeni odgovori a u zavisnosti koliko odgovor koji ste zaokružili bude blizu tačnom odgovoru, toliki je i nivo Vaše logičo- matematicke inteligencije i toliko su jake Vaše sposobnosti za logičko razmišljanje. 

2 + 3 x 3 + 6 + 2 + 2 x5 = _

a) 27

b) 145

c) 13

27

Ukoliko ste došli do zaključka da je 27 tačno rješenje datog matematičkog zadatka, čestitamo Vam, Vi ste osoba iznadprosječnog  nivoa inteligencije u logičko-matematičkom smislu i izuzetno jakih sposobnosti da razmišlja na logičan način. Za rasuđivanje svih događaja i pojava u Vašem životu  vodite se samo logikom i logičkim razmišljanjem.Vi ste jedna prepametna i snalažljiva osoba, koja svemu pristupa analitički i ima nevjerovatnu sposobnost  da razumno rasuđuje stvari, tako da intuiciji, predosjećajima i ostalim besmislenim stvarima nema mjesta u Vašem životu. Vaše sposobnosti za donošenje racionalnih odluka i logičko zaključivanje su više nego izvrsne. Veoma ste odlučni, organizovani i uporni i ništa ne prepuštate slučaju.

145 

Ukoliko ste došli do zaključka da je 145 tačno rješenje datog matematičkog zadatka, ovaj test je bio malo teži za Vas. Vi ste jedna, može se reći prosječno inteligentna osoba, koja se kroz život podjednako vodi i logikom i intuicijom. Sposobni se da na prilično ispravan i donekle razuman način razmišljate i donosite zaključke vođeni samo logikom, ali to samo kada je u pitanju rješavanje matematičkih i fizičkih zadataka, testova na taj fazon i slično, a kada trebate da rasudite događaje u Vašem životu i uradite nešto za što logika kaže da je ispravno,  Vi se pomalo služite i intuicijom i slušate svoj unutrašnji glas. Upravo postojanje tog nekog vašeg instinka i njegov uticaj na Vaše razmišljanje učinili da Vaše sposobnosti da logički razmišljate i donosite zaključke i odluke na taj način, i ne budu nešto izrazito  jake.

13

Ukoliko ste rješavanjem ovog matematičkog zadatka došli do zaključka da je 13 tačno rješenje, ovaj je test je za Vas bio teži nego što se uopste moglo da pretpostavi. Vaša matematičko- logična inteligencija i sposobnost logičkog razmišljanja su na nezavidnom nivou, što ne znači da Vi ne posjedujete neke druge kvalitete i sposobnosti. Kada je u pitanju donošenje odluke i realizacija nekog postupka u svakodnevnom životu, čak i ako ste svijesni i sigurni da to ne bi bilo loše, a intuicija i predosjećaji Vam govore da to ne radite, vi ćete sigurni poslušati svoj nerealan osjećaj jer smatrate da Vas nikada do sada nije prevario. Vođeni tom karakteristikom skloni ste da sve prepuštate slučaju i sudbini jer Vam intuicija govori i da će se stvari dešavati onako kako im je to suđeno i da bez obzira koliki trud u napor ulagali, mi tu ništa ne možemo ništa mjenjati. Upravo ta intuicija je ono što zdrav razum sprječava da donosi razumne odluke i razmišlja na logičk način.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: