Evra: Fergusonova penzija je spriječila Ronaldov povratak
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Patrice Evra gostovao je na UTD Podcastu i u razgovoru sa voditeljem otkrio je mnoge zanimljivosti iz tabora "Crvenih đavola".

Posebno zanimljivo bilo je kada je Evra pričao o Cristianu Ronaldu, koji je, navodno, dogovorio povratak u Manchester United, ali je Fergusonova mirovina stopirala transfer. Imao je Fergie sjajan plan, vratio bi Ronalda na Old Trafford, a plan je uključivao i dovođenje Garetha Balea. Sjajan plan, ali onda je mirovina došla iznenada, otkrio je Evra.

"Ako pričamo o najtežim trenutcima u mojoj karijeri, onda su to trenutci kada se šef penzionisao (2013.). Dvije sedmice ranije mediji su uveliko pisali kako će se Ferguson oprostiti sljedeće sezone, na šta se on samo nasmijao i meni rekao 'Patrice, nikad se neću oprostiti. Bit ću ovdje i narednih deset godina'.

Onda je rekao kako je 99 posto siguran da će vratiti Ronalda i da će mu u napad pridodati Balea kako bi ponovo bili na tronu Evrope. Nije bila laž, razgovarao sam sa Cristianom i on je pristao na povratak", otkriva Evra.

Na kraju, ni Ronaldo ni Bale nisu stigli na Old Trafford, kao što ni Ferguson nije ostao na klupi Uniteda još jednu deceniju, kako je i govorio.

"Dvije sedmice poslije stigao sam u Carrington i vidio sve te kamere, pomislio sam da je neko napravio neki problem ili da je neki igrač u pitanju. Onda je došao šef i rekao da se oprašta i ranije nego je mislio. Rekao je da ga njegova supruga treba, a potom se izvinuo Van Persieu i Shinji Kagawi jer ih je posljednje doveo u klub, njima se posebno izvinuo", dodaje Evra.

"Nikad se nisam plašio Fergusona, jedino sam se plašio da ga ne razočaram, da ne odigram dobro i iznevjerim ga", zaključio je razgovor Evra.

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: