Facebook uvodi novo pravilo za dijeljenje članaka s portala
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UFacebook je putem Twittera saopćio da uvodi novo pravilo u sklopu kojeg počinju isprobavati novi podsjetnik koji će korisnike pitati žele li podijeliti članak koji još nisu otvorili.

Naime, ukoliko se desi da korisnik nije otvorio link koji želi podijeliti, prije nego to učini "iskočit" će poruka koja će ih podsjetiti da članak pročitaju prije nego ga podijele, što je zapravo i cilj ovog poteza kompanije.

Glasnogovornik Facebooka je naglasio da će dodatak doći do sveukupno šest posto korisnika koji ovu društvenu mrežu pokreću na Androidu.

"Danas počinjemo testiranje novog načina promoviranja informiranog dijeljenja novinskih članaka. Ako objavljujete članak koji niste pročitali, pokušat ćemo vas ohrabriti da ga ipak otvorite prije nego što ga podijelite s drugima", stoji u objavu na Twitteru.

Poticanje ljudi da čitaju članke koje dijele moglo bi se protumačiti kao borba kompanije Facebook protiv širenja dezinformacija s kojima se ova platforma borila u prošlosti.

https://twitter.com/fbnewsroom/status/1391816265891778560?s=19

Tako će i poruka upozoriti na to da neotvaranje članka može dovesti do "nedostajanja ključnih činjenica", jer naslovi često ne otkriju suštinu cijele priče, piše Verge.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: