[FOTO] Novak Đoković dobio novi mural
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Prvi reket svijeta Novak Đoković dobio je mural u Trnovu visok osam metara. Autor je akademski slikar iz Istočnog Sarajeva Miloš Popović, a za izradu ovog autorskog djela trebalo mu je svega pet dana. Prema njegovim riječima vjerovatno i najveći mural posvećen najboljem svjetskom teniseru.

Bilo mi je potrebno pet dana kako bi mural bio završen. Prenos skice na zid vršio se putem takozvane mreže kojom su se služili još i majstori gdje su svoje male skice prenosili na stropove crkava, velika platna i tako dobijali refrentne tačke”, rekao je Popović, a prenio "Strogosportski.com". 

Na prekrasnom muralu, Popović je istakao da su mu tokom rada pomogli studenti grafičkog dizajna Đorđe Paštar i Boris Tomić. Incijativu za izradu ovakvog murala, pokrenula je Turistička organizacija opštine Trnovo.

S obzirom na to da je Đoković broj jedan u svijetu tenisa, to je globalna poruka. Vjerujem da će svi koji posjete ovu malu opštinu, iskoristiti priliku da se fotogafišu pored murala, te bar na kratko provedu vrijeme u ovom malo mjestu, koje zaista posjeduje bogatu turističku ponudu”, završio je Popović.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano