Fotografija Eldara Nurkovića završila na naslovnici WHO-a
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Sarajevski fotograf Eldar Nurković nije ni slutio da će se baš njegova fotografija, inspirisana zdravstvenim radnicima koji se bore protiv koronavirusa, naći na naslovnici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Fotografijom se profesionalno bavi posljednih desetak godina, a bh. fotograf, kako otkriva, nije ni slutio da će upravo njegova fotografija za kratko vrijeme oduševiti svijet. Fotografija na naslovnici za WHO nastala je za vrijeme najveće ekspanzije pandemije koronavirusa. 

"Mojoj djevojci se nakon cjelodnevnog nošenja maske, ista urezala u lice napravivši vidljive tragove nošenja. Ona je bila, kao i svi ljudi, uplašena i zabrinuta za naše zdravlje i nekako sam uspio trajno zapisati sav taj strah u njenim očima i emocije vezane za ovu globalnu pošast. Činjenica da je WHO izabrala baš moju fotografiju mi mnogo znači. Uspio sam poslati, nadam se, globalnu poruku koristeći medij fotografije u trenuto veoma teškoj svjetskoj situaciji, tako da moje umjetničko djelovanje ima neki smisao", pojašnjava bh. fotograf u razgovoru za klix.ba, te dodaje kako je najveća nagrada za njegov rad to što svojim fotografijama prenosi neku poruku. 

Naslovnica WHO-a/klix.ba

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano