FSB sprečio teroristički napad na Južni tok (VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UUkrajinske tajne službe stoje iza napada na gasovod koji se koristi za isporuku energenata Turskoj i Evropi, poručuju iz Moskve.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) sprečila je teroristički napad na Južni tok, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB-a, javlja TASS.

"Federalna služba bezbednosti sprečila je pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvrše sabotažu i teroristički napad na gasovod Južni tok, koji se koristi za isporuku energenata Turskoj i Evropi", navodi se u zvaničnom saopštenju.

"Zaplenjene su četiri magnetne mine, četiri kilograma plastičnog eksploziva, detonatori, 593.000 rubalja i oprema za komunikaciju, koja sadrže prepisku i pregovore sa koordinatorom iz ukrajinskih obaveštajnih službi, uputstva za montažu i ugradnju eksplozivnog uređaja, predaju novca, kao i koordinate mesta subverzije u Volgogradskoj oblasti", saopštio je FSB.

Ruske službe uspele su i da uhapse četiri državljana Rusije, koje se sumnjiče da su učestvovali u organizaciji terorističkog napada.

Zbog organizovanja, učešća u formiranju terorističke zajednice, kao i nedozvoljenog držanja eksploziva, pokrenut je krivični postupak, prenose ruski mediji.

"RIA Novosti" objavile su na svom Telegram profilu snimak hapšenja osumnjičenih, koji im je uspupio FSB. 

RT Balakn
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: