FSS OBJAVIO: Zvezda ili Partizan, evo ko DUGUJE više novca! OVO je suma uplaćena VEČITIMA u prethodne 4 godine
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Generalni direktor Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović govorio je za "Blic" o brojnim temama u srpskom fudbalu, koji su "prethodnih dana" bile izuzetno interesantne!

Osim što su Orlovi u septembru igrali Ligu nacija, očekuje ih i plej-of sa Norveškom 8. oktobra, tu je i situacija sa VAR tehnologijom koja na naše stadione stiže sledeće sezone - a posebno se izdvaja "rat" saopštenjima Crvene zvezde i Partizana u vezi sudija.

Iz Humske je mnogo toga u saopštenjima zamereno i samom FSS, dok je Šurbatović je otkrio koliko su Večiti rivali dobili novca od srpske "kuće fudbala".

 Savez vodi izbalansiranu politiku pre svega prema Crvenoj zvezdi i Partizanu. Savez i klubovi blisko sarađuju, bez obzira na to što se često u medijima stvara drugačija slika. U ovom trenutku Zvezda i Partizan duguju gotovo istovetne cifre - Po milion evra! Rad duguje 73.000 evra i to je sve - rekao je Šurbatović i dodao:

 FSS OBJAVIO: Zvezda ili Partizan, evo ko DUGUJE više novca! OVO je suma uplaćena VEČITIMA u prethodne 4 godine

- U prethodne četiri godine Savez je Partizanu po osnovu zajmova, doprinosu za učešće igrača u reprezentaciji i donacija za poboljšanje infrastruktura uplatio4.417.653,64 evra a Crvenoj zvezdi 3.913.338, 85 evra. To su tačne sume.

 

Bio je FSS na meti Partizana i zbog takse solidarnost od tri odsto, tvrdili su crno-beli daje nezakonita, a Šurbatović dodaje i kako je ona nastala:

 

- U vreme FSJ je postojala takva taksa i iznosila je čak pet odsto, ali su tada transferi bili manji. Odluka o ponovnom uvođenju takse solidarnosti od dva odsto doneta je 1. avgusta 2016. godine. U grupi klubova koji su je predložili bio je i Partizan. Skuština FSS na kojoj su bili prisutni i predstavnici Zvezde i Partizana, ali i ostalih klubova, donela je jednoglasnu odluku 13. juna 2019. da se taksa poveća na tri odsto. Novak koji FSS na taj način prihoduje koristi se za razvoj srpskog fudbala - istakao je Šurbatović.

izvor:Srbijadanas.com

Foto: MN Press

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: