GIMNAZIJALCI IZ GACKOG DIGLI SRPSKU I SRBIJU NA NOGE: Maturirali u majicama "Kosovo je Srbija - Nema predaje"!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Devojke i momci iz 72. generacije đaka dobili ogromnu podršku starijih
Maturanti gimnazije iz Gackog u Hercegovini oduševili su ne samo svoj grad, već i celu Republiku Srpsku i Srbiju. Generacija 2019/2020 položila je maturu u majicama "Kosovo je Srbija - Nema predaje" i time pokazala jasnu poruku kojim putem će krenuti u budućnosti.

null

null

Društvene mreže su se usijale posle objava korisnika koji su podržali ovakav potez gatačkih maturanata. Devojke i momci iz 72. generacije gimnazije u Gacku u majicama sa srpskim grbom na srcu i majicama o Kosovu i Metohiji sa natpisom "Nema predaje" dobili su ogromnu podršku, koja se najbolje odslikava u dve reči:

- Bravo deco!

Većina njih će školovanje nastaviti u Srbiji, na univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu. Valja istaći da đaci ove gimnazije unazad nekoliko godina beleže sjajne rezultate na takmičenjima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, posebno iz predmeta istorija i geografija.

U Gacku su rođena i dva velikana srpske istorije. Sava Vladislavić Raguzijski, diplomata na dvoru ruskog cara Petra Velikog koji je razgraničio dva najveća svetska carstva Rusiju i Kinu 1728. godine. Napisao je prvi putopis o Sibiriji i Proklamaciju svojim zemljacima u Hercegovini da se dižu na ustanak protiv Osmanske imperije i Tešan Podrugović Gavrilović, epski bard srpskog naroda i najbolje kazivanje narodnih pjesama, koje je zabilježio Vuk Karadžić.

Od sportista u Gackom su rođeni odbojkaši Sanja i Saša Starović, kao i košarkaš Vule Avdalović.

Kurir

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: