Gmail se potpuno menja, a ovo su nove funkcije koje stižu u narednim mesecima
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Krajnji cilj promena koje lede je da Gmail postane centralna aplikacija za sve Googleove komunikacione usluge...

Sudeći po informacijama koje dolaze iz Googlea, popularni imejl servis Gmail u predstojećem periodu očekuju velike promene. Njihov krajnji cilj je, izgleda, da Gmail postane centralna aplikacija za sve komunikacione usluge koje Google nudi.

Korisnici će tako dobiti mogućnost pozivanja drugog korisnika Googlea bez korišćenja Google Meet servisa i to u okviru mobilne aplikacije Gmail. Nakon što postane dostupna, biće moguće zvati druge korisnike Googlea isto kao i sa bilo kojom drugom VoIP aplikacijom. Osim toga, i Google Meet će takođe dobiti mogućnost korišćenja poziva, piše The Verge.

 

Aktuelnim promenama, Gmail kao aplikacija za slanje i primanje imejlova postaje komunikacioni centar za elektronsku poštu, pozive jedan-na-jedan, grupne razgovore, video konferensing i od sada i za telefonske pozive. Dakle, slanje i primanje elektronske pošte samo je jedna opcija uz koju stoje Chat, Spaces i Meet servisi.

"Spaces", nova verzija servisa "Rooms", korisnicima omogućava grupnu komunikaciju. Ovaj servis olakšava komunikaciju pomoću jednostavne pretrage. Kao i kod ostlih aplikacija za grupni čet, konverzacije će se pojaviti u dodatnom redu na desnoj strani aplikacije, dok će sve kartice koje se ne koriste, moći da se sakriju.

Od ostalih nadogradnji, Google Calendar će dobiti mogućnost pozivanja u razgovor drugih ljudi na lokacije na kojoj se korisnik nalazi.

(Telegraf.rs)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano