ГОДИШЊИЦА ОД ТРАГИЧНЕ СМРТИ ОГЊЕНА БАЛОРДЕ!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Дана 08.06.2020.године, навршава се тачно 9 година од тргаичне погибије сина, брата и људине Огњена Балорде. 

 

Подсјећамо Огњен Балорда (24), студент из Власенице, погинуо је 08.06.2011.године у стравичној саобраћајној несрећи када је на пjешачкој стази у Булевару војводе Петра Бојовића на њега налетјела "Tојота Kорола", којом је управљао Драгиша Лучић из Берковића,.

 

Лучић је у несрећи лакше повређен, као и пјешак Ненад Копрена  из Бањалуке, који се када је видио да је аутомобил излетио с цесте бацио на оближњу ограду и тако избјегао сигурну смрт, док Балорда није видио аутомобил који је наишао иза његових леђа.

Први резултати увиђаја неспорно су указали на то да је узрок несреће неприлагођена и пребрза вожња ако се у обзир узме да се ради градској и веома насељеној зони Бања Луке.


"Увиђајем је утврђено да је возач “Kороле” с Ребровачког моста ишао према студентском кампусу и највероватније није прилагодио брзину условима и стању пута. Из непознатих разлога изгубио је контролу над аутомобилом, а онда је слетио с пута у своју десну страну. Том приликом аутомобил се попео на тротоар и лијевим бочним дјелом возила ударио у пјешаке, а потом у ограду” – саопштено је из полиције.

 

Послије удара у ивичњак аутомобил је ишао на два бочна точка, а онда с леђа ударио у младића који је трчао пјешачком стазом. Из супротног правца стазом је ишао још један пјешак, који се бацио на жичану ограду и тако избјегао сигурну смрт. Њега је аутомобил само закачио по нози, док је другог пјешака забио у палете са керамичким плочицама, које су се налазиле иза ограде’‘ – рекли су очевици и наводе да Балорда није имао ни минималне шансе да преживи.


”Нико тај удар не би могао преживјети. Аутомобил је ударио младића и забио га у палете са керамичким плочицама. Удар је био толико јак да је цио ред палета полетио у ваздух и срушио се у двориште предузећа “Енмон” – навели очевици.Бахати возач Драгиша Лучић из Берковића првостпеном пресудом осуђен је на 30 мјесеци затвора од стране Основног суда у Бањој Луци, да би се кроз другостпени судски поступак та пресуда умањила на 12 мјесеци затвора. Посебно треба нагласити и чињеницу да поступајућа тужитељица у овом предмету  није уложила жалбу на првостпену пресуду иаоко је ту околност предвиђену законом обећала породици Огњена Балорде.

Након што је приступио издржавању казне с обзиром на добро владање као и остале околности, Драгиша Лучић пуштен је након одлежана 4 мјесеца затвора "Туњице" у Бањој 
Луци.

Цјелокупан кривични поступак у вези горе наведеног догађаја пратиле су многобројене нерегуларности, притисци, уцјене, намјештена вјештачења, траљаво урађена обдукција као и многе друге незаконитости које су својствене бахатим појединцима, који очито мисле да закони, право и правда на њих не односе .

ВАРАЈУ СЕ!!!

-Правда понекад спава али никад не умире.
ЛАТИНСКА ПОСЛОВИЦА
-Правда може бити гажена, али само привремено.
СРПСКА ПОСЛОВИЦА

 

ТЕКСТ : МАРКО ЂУРИЋ

IMG_20180608_061919_351.JPG

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: