Banjaluka: Grad “počastio” Markovića ogromnim poslovnim prostorom u strogom centru!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

I pored sve utaje poreza i drugih malverzacija koja su se dešavala dok je Saša Marković (sadašnji direktor turističke agencije “Travel for Fun”) bio izvršni direktor u Omladinskom komunikativnom centru, gradska uprava Banjaluke odlučila je da Markovića “počasti” sa poslovnim prostorom u centru grada, tačnije u Domu omladine, koji je OKC plaćao po povlaštenoj cijeni. 

 

Kako Infoveza saznaje, 158,70 kvadratnih metara u centru grada OKC je krajem prošle godine dobio za samo 309 konvertibilnih maraka, uz popust od nevjerovatnih 90 odsto!

Marković je ovaj prostor dobio po posebnim uslovima, a cijena prostora sa PDV-om inače iznosi preko tri hiljade maraka mjesečno, odnosno blizu 40.000 KM na godišnjem nivou!

Od prvog oktobra 2019., od kada je tekla realizacija ugovora, OKC se obavezao i da će gradu da plaća komunalnu naknadu za poslovni prostor u simboličnom iznosu od 36 KM na mjesečnom nivou!

 

 

Interesantno je da su Marković i OKC, pored pravosudnih postupaka koji su u toku i brojnih poreskih dugovanja, u ovom periodu dobili projekat UNDP-a vrijedan 53.500 KM, finansiran od strane Evropske unije! Kako Infoveza saznaje, ugovor koji su potpisali je naknadno raskinut!

 

Pokušali smo da dođemo i do zvaničnog stava gradske uprave Banjaluke, a oni su nam poručili da će nam odgovoriti u zakonom propisanom roku. Međutim, ni nakon 15 dana od slanja zvaničnog upita, od njih nismo uspjeli da dobijemo bilo kakav odgovor.

Autor: Infoveza/Piše: Stefan Blagić

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

86.452012000