Guido Pella kritikuje Đokovića
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Argentinski teniser Guido Pella podržao je Dominica Thiema, austrijanskog tenisera koji se prvi pobunio protiv Đokovićevog plana - finansijske pomoći slabije rangiranim teniserima. 

Thiem je izašao u javnost, sa tada nepopularnim mišljenjem, i rekao kako mu nije problem da finansijski potpomogne druge tenisere, ali da to ne želi uraditi za igrače koji tenis ne shvataju ozbiljno.

Sa njim se složio Guido Pella, koji je u razgovoru "Metro 9,51" rekao kako smatra da je "Velikoj trojci" - Đokoviću, Nadalu i Federeru lagano izdvojiti određenu sumu novca, jer ipak su zaradili na stotine miliona. 

"Ja moram da krenem ispočetka, kao da se vraćam nakon neke teške povrede. Nijedan teniser ne gladuje, ja bih radije da pomognem ljudima koji umiru. Radije bih da pomognem ljudima u mom gradu koji umiru i nemaju da jedu, to je bitnije, a ne sport", rekao je Pella, a potom i naveo primjer zbog čega se ne slaže sa Đokovićem.

 

 

 

"Cristian Garin je nedavno došao sa 60. na 18. mjesto ATP liste, a ja ne shvatam kako bi 18. na svijetu morao da plati neki novac nekome ako mu finansijska situacija nije realno za Top 20. Imate igrače van Top 200, kao što je Jack Sock, koji bi dobili novac iako su zaradili preko 10 miliona. Te razlike bi morale da budu razmatrane".

 

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: