Haljiti: “Bilo bi dobro da se Kosovo i Albanija ujedine, a da Srbija zauzme RS”
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Poslanik Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti rekao je da je čuo iz visokih domaćih i međunarodnih političkih krugova da se govorilo o mogućnosti velikih promena granica na Balkanu, prenosi Koha.

Haljiti je tokom gostovanja na KTV rekao da se, iako je smatrao da je to nemoguće, nakon rata u Ukrajini situacija promenila i dodao da je i Kosovu i Srbiji potreban brz sporazum u dijalogu.

– Srbija ima veliku politiku za Balkan. Ono što oni zovu ‘srpsko’, žele da budu prisutni na celoj teritoriji bivše Jugoslavije i imaju politički i ekonomski uticaj da u jednom trenutku postanu sila. Mišljenje je da bi bilo dobro da se Kosovo i Albanija ujedine, da Srbija zauzme teritoriju Republike Srpske i postanu dva najveća naroda. Čuo sam te razgovore u veoma visokim političkim krugovima, pa i međunarodnim, čuo sam i Srbe i Albance koji o tome govore. O tome se priča, ljudi imaju pravo da pričaju – rekao je Haljiti.

Haljiti smatra i da Kosovo ima dobre šanse da bude primljeno u Savet Evrope, ali dodaje da je procedura veoma birokratska i da dugo traje.

Ističe da kriza u Ukrajini ide u prilog Kosovu i na štetu Srbije i da bi unutar SE trebalo pronaći lobiste za Kosovo.

 

Izvor vesti-online.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano