HAPŠEN ZBOG KRIJUMČARENJA Srbin ubijen u Brazilu bio član OPASNE kriminalne grupe
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Zaječarac Marjan Jocić (39), koji je prije više od mjesec dana ubijen u Brazilu, hapšen je u Sloveniji zbog krijumčarenja droge i ljudi.

 

Jocićev leš u fazi raspadanja, na kome su bile vidljive rane od metaka, u kamenolomu u blizini turističke atrakcije Plavog jezera u Brazilu našla je mještanka petog maja. Pored leša bio je srpski pasoš na ime Marjana Jocića, a ronioci su u jezeru našli automobil koji je, pretpostavlja se, pripadao njemu. Iako brazilski istražitelji nemanju potvrdu da je Jocić bio umiješan u šverc droge i da je likvidiran u narko-obračunu, nesumnjivo je da se to provjerava, posebno ako je poznato da srpski kriminalci rade i u najvećoj državi Južne Amerike, odakle krijumčare kokain u Evropu. Ono što još ide u prilog tezi da je Jocić bio u tom poslu je i njegova prošlost, prenosi Blic.

Naime, prema saznanjima Blica, prije osam godina hapšen je u Sloveniji kao član krimi-grupe koja je u ovoj zemlji uzgajala konoplju, ali i krijumčarila ljude, mahom Turke, koji su za “ulazak” u EU plaćali između 4.000 i 5.000 evra. Član ove grupe bio je i Dragomir Tor Kraljevski, penzionisani policajac i bivši muž gradonačelnice Mirne Barice Kraljevski. Konoplju su uzgajali u dijelu kuće koji je pripadao Kraljevskom, a interesantno je da se do dokaza za taj posao došlo prisluškivanjem grupe za koju se vjerovalo da Turcima, uz novčanu nadoknadu, pomaže da se dokopaju EU. Navodno su prokrijumčarili čak 79 osoba, a Jocić je tada osuđen na tri i po godine zatvora.

Da li se u Sloveniji ili domovini povezao sa ljudima sa kojima je kasnije družio, a verovatno i sarađivao u Brazilu, istražuje se. Takođe se provjerava da li je bio u kontaktu sa Srbima.

 

Kako su mediji u Brazilu objavili, Jocić je posljednjih godina često dolazio u ovu zemlju, čak šest puta, što takođe ukazuje da je prije bio povezan sa nekim nezakonitim aktivnostima – švercom kokaina, nego da je putovao turistički. Iako još nema dokaza da je bio umiješan u krijumčarenje droge, mediji u Brazilu podsjećaju na akciju tamošnje policije u decembru 2018, kada je u akciji “Izbeglica” razbijena međunarodna kriminalna grupa, na čijem je čelu navodno narko-bos iz Srbije, a koja je švercovala kokain u Francusku i Veliku Britaniju. Tada je zaplijenjena tona kokaina, a grupom je rukovodio Vladimir Račić, u Srbiji osuđen na deset godina zatvora kao saradnik Darka Šarića, dok se u Crnoj Gori sumnjiči za šverc 60 kilograma kokaina, zaplijenjenog prošle godine na brodu “Jadran” u Tivtu.

Pasoš

Mediji u Brazilu navode da je ubijenom Srbinu pasoš, koji je izdat u PU u Zaječaru, istekao 9. aprila ove godine. To znači da je u Brazilu boravio mjesec dana sa isteklim pasošem, a mediji napominju da se ispituje da li je zbog situacije sa virusom korona propustio priliku da se vrati u domovinu prije nego što su mu dokumenta istekla. Da bi izvadio nova dokumenta, međutim, nije morao da se vrati u Srbiju, već da se obrati nekom srpskom diplomatskom predstavništvu.

Blic u Zaječaru, gdje je Jocić odrastao, saznaje da se njegova porodica iz ovog grada iselila 2007. i da su se preselili na teritoriju Beograda. Dok su mu otac, majka i mlađa sestra još živjeli u Zaječaru, Marjan je često putovao u Sloveniju, ali poznanici porodice ne znaju čime se tamo bavio.

Poginuo igrajući ruski rulet

Marjan Jocić je drugi Srbin ubijen u Južnoj Americi za kratko vreme. Beograđanin Dejan Stanimirović (45) stradao je 1. aprila u Kolumbiji, u kući Hozea Visentea Rivijere, zvanog Vojnik, bivšeg vođe jedne gerilske grupe. Prema jednoj verziji, ovaj karatista je u Kolumbiji trebalo da radi kao obezbjeđenje Rivijere, a poginuo je igrajući ruski rulet. Kolumbijski mediji napomenuli su i mogućnost da se posvađao sa Rivijerovom i da je bivši gerilac naredio njegovo ubistvo.

IZVOR: SRPSKA INFO

Capture-25.jpg

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano