Haradinaj ubija haške svedoke? Isplivali stravični detalji optužnice
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nasim Haradinaj, brat od strica bivšeg "premijera" lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja, pripremao je likvidacije svedoka koji su u Hagu svedočili o zločinima terorističke OVK! 

Ovo se navodi u nalogu za Haradinajevo hapšenje koje je naređeno "zbog spremanje odmazde nad svedocima". U istoj akciji uhapšen je Hisni Gucati, predsednik udruženja veterana OVK. Haradinaj i Guncati su proteklog vikenda prebačeni u haški pritvor Suda za OVK, gde čekaju početak suđenja. 

Plaćeni da miniraju sud

U nalogu za hapšenje tužioci navode da Haradinaj i Gucati objavljivanjem imena i ličnih podataka svedoka "izložili te osobe ozbiljnim opasnostima.

 
 

- Gucati i Hradainaj su na konferencijama za štampu u Prištini distribuirali poverljive i nejavne informacije koje potiču iz Tužilaštva i istražne radne grupe koja mu je prethodila. Optuženi su za krivična dela protiv pravosuđa: zastrašivanje svedoka, odmazdu i povredu tajnosti postupka. Gucati i Haradinaj su na tri konferencije za štampu održane 7, 16. i 22. septembra učinili dostupne poverljive informacije i dokumente u vezi sa radom Specijalizovanog tužilaštva... Haradinaj je pritom, pomenuo po imenu neke svedoke i dao informacije u vezi sa njihovim boravištem i drugim ličnim detaljima, a Gucati ga u tome nije sprečio. To je ozbiljna pretnja ili sredstvo prinude - piše u nalogu koji je potpisao francuski sudija Nikola Giju. 

U dokumentu se navodi da su Haradinaj i Gucati nesumnjivo imali nameru da "nad svedocima sprovedu odmazdu".

- Tužilaštvo je hapšenje tražilo zbog rizika bekstva Gucatija i Haradinaja, koji imaju pristup značajnim fondovima i oslanjaju se na široku mrežu pristalica koja uključuje osobe u bezbednosnim, policijskim i vojnim snagama. Gucati i Haradinaj imali su nameru da nastave da opstruišu napredak krivičnog postupka - naveli su tužioci.

Tom Gaši, advokat udruženja veterana OVK, na drugoj strani kaže da Gucati i Haradinaj nisu krivi za curenje tog dokumenta Specijalnog suda u Hagu.

Klasično zastrašivanje

Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun ocenjuje da je hapšenje Haradinaja i Gucatija bilo očekivano.

- Ovo je zastrašivanje svedoka. Veterani OVK su saznali ko su zaštićeni svedoci, što je opasno - kaže Drecun.

izvor: srbija danas

ETO, SAD IMAŠ MESO ZA PASULJ! Za ove zločine Srbija tereti Haradinaja!  POVRAĆAĆE VAM SE!

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: