Hasanbegović: Nisu antisrpski ispadi već - "pedofilski"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Funkcioner i član hrvatske stranke Domovinski pokret Zlatko Hasanbegović smatra da prijetnje srpskoj djeci u Zagrebu izrečene grafitima i parolama, te "garnirane" prostačkim porukama "nisu antisrpske prirode, već - "pedofilske".

Ova izjava, koju prenose hrvatski portali, jedan je u nizu antisrpskih istupa koje Hasanbegović, poznat kao zaštitnik ustaškog režima iz Drugog svjetskog rata, čini već godinama.

Hasanbegović smatra da one koji su proteklih dana prijetili srpskim ženama i djeci i crtali grafite sa obješenim ljudima ne treba "drakonski kažnjavati".

- Ovdje nama trebaju neke vrste pedagoških mjera. Riječ je o gnusnosti, ali ne vidim elemente antisrpstva, već elemente pedofilije. Ne može se zbog nekoliko izolovanih slučajeva, koji nisu primjer društvene atmosfere, stvarati moralna panika - tvrdi funkcioner Domovinskog pokreta, čiji je lider popularni hrvatski pjevač Miroslav Škoro i koja, prema anketama, sigurno ulazi u Sabor kao treća stranka po jačini.

Hasanbegović je napao Milorada Pupovca, predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke, optuživši ga da je "istražilac i sudija" i naveo da iza antisprskih parola i prijetnji u Zagrebu stoji "možda sam Pupovac".

Zlatko Hasanbegović od svojih studentskih dana važi za ljubitelja Nezavisne Države Hrvatske, u kojoj je počinjen genocid na Srbima, Јevrejima i Romima.

Postoji niz fotografija na kojima se nalazi uz ili ispod ustaških znamenja.

Bio je član HDZ-a, zatim pripadnik hrvatskih stranaka čija je ideologija izrazito desno orijentisana, a danas je na izbornoj listi Miroslava Škore.

Hasanbegovića je 2018. godine Јevrejska zajednica BiH proglasila nepoželjnom osobom zbog, kako je objašnjeno, "veličanja ustaškog režima odgovornog za klanje i istrebljenje Јevreja tokom Drugog svjetskog rata".

izvor: RTRS

Zlatko Hasanbegović (Foto: Lana Silvar Domini) -

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Autor: