Hronovizor
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

"Hronovizor je mašina pomoću koje se mogu  videti i čuti događaji iz prošlosti, ali i budući događaji, kao da gledate televizor. Tvorac je Pelegrin Erneti, benediktanski sveštenik."

Ovo je jedna od najčudnijih stvari koje se mogu pročitati na internetu, mada se o istom izumu pisalo i u štampanim medijima. Erneti, ( 1925.- 1994.),  nije bio samo sveštenik, već filozof, muzikolog i ezoterista. U svojoj 16. godini otišao je u manastir San Giorgio Maggiore, u Veneciji, i tamo ostao do svoje smrti. Pedesetih godina prošlog veka, predvodio je grupu naučnika pomoću kojih je napravio mašinu, o kojoj se i danas priča. Ono što je privuklo najveću pažnju jeste njegova tvrdnja da je pomoću svog pronalaska gledao Hristovo raspeće, govor Napoleona Bonaparte, grčku tragediju Tijestes. Nakon toga, pojavili su se mnogi naučnici koji će osporavati sve njegove tvrdnje. Pojavila se i navodna fotografija "Hronovizora", ali on je negirao da je to u pitanju njegov izum.

 

 

Sve ostalo, što se ikada napisalo i pročulo o mogućoj vremenskoj mašini, liči na tračeve i pokušaj da se postojanje mašine dovede u pitanje. Navodno je postojao projekat "Pegaz", i to sedamdesetih godina, kada su pokušali da pomoću "Hronovizora" pogledaju u budućnost. Ali, pošto je mašina pogrešila, videli su neke događaje u Americi, koji se nisu dogodili, Vatikan je doneo odluku za njeno uništenje.

Misterija i dalje postoji. Ako je ovakva mašina ikada napravljena, verovatno  nije uništena, bilo bi to isuviše naivno, niti je moguće da bi se iznelo u javnost ono što se pomoću nje zaista  može videti ili postići.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Autor knjiga : Princ spoznaje, Elez, Prvi i trinaesti, Zvuk tišine. Pišem za svoj blog "Krug".