Hrvati, Crnogorci, Bosanci i Srbijanac lumpovali u avionu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Crnogorska policija je u petak, po slijetanju aviona s 317 pomoraca iz regije koji su s Barbadosa doputovali u Podgoricu, saslušala njih 13 jer nisu poštivali pravila ponašanja u avionu. 

Neki mediji u regiji ranije su objavili da je nakon slijetanja aviona s Barbadosa na podgorički aerodrom policija privela 15 crnogorskih mornara je su se tokom leta ponašali bahato, odnosno da su pušili i pili alkohol te je gotovo došlo do sukoba između kabinskog osoblja i pojedinih putnika nakon što su im oduzete cigarete i alkohol.

Kako je saopćio državni sekretar u crnogorskom Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Pejanović radi se o po četiri državljanina Hrvatske, Crne Gore, BiH i jednom državljaninu Srbije koje je posada aviona prijavila da su pušili i pili tokom leta.

– Policija je nakon slijetanja u saradnji s posadom identificirala 13 putnika, od kojih su četiri crnogorska državljanina, četiri državljanina Hrvatske, četiri državljanina Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Republike Srbije. Te osobe su dovedene u policijsku stanicu na aerodromu gdje je obavljen razgovor sa njima, a uzete su izjave i od stjuarda i stjuardese koji su rekli da se ovi građani nisu pridržavali pravila koja važe prilikom letenja – rekao je Pejanović istaknuvši da na kabinskom osoblju nije bilo vidljivih povreda, niti su stjuard i stjuardesa ukazivali na bilo koju vrstu fizičkog kontakta, osim na nepoštivanje pravila koja važe na letu.

Nakon što su uzete izjave, crnogorski pomorci upućeni su u karantin dok je 177 državljana zemalja regije autobusima prebačeno do graničnih prijelaza Crne Gore s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom.

Avionom koji je doletio sa Barbadosa kući su se vratili pomorci koji su plovili na kruzerima sestrinskih kompanija Royal Caribbean i Celebrity Cruises.

Među njima su 143 crnogorska pomorca, 89 hrvatskih, 37 bosanskohercegovačkih, 26 srbijanskih, i 25 albanskih mornara koji su zbog izbijanja pandemije Covida-19 ostali blokirani na brodovima u lukama Sjeverne i Centralne Amerike, objavio je 24sata.hr.

Izvor: 24sata.hr/Index.ba

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: