Huawei se okreće od Googlea ka Appleu?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Administracija Donalda Trampa uvodi sve više zabrana kineskoj kompaniji, ali u Huaweiju smatraju da to ne samo da ih neće zaustaviti, nego će iz svega izaći potpuno drugačiji i jači, jer su za to sposobni.

 

Anson Žang, direktor Huawei Consumer Business u Velikoj Britaniji, optimističan je po pitanju budućnosti Huaweija u toj zemlji, ali i globalno, piše "Forbs".

"Jedna smo od dvije kompanije na svijetu, koje su u stanju da imaju jedno hardversko i softversko rješenje u okviru sopstvenog ekosistema. Samo Huawei i Apple ovo mogu, a to je i naša dugoročna strategija. Iako postoji mnogo izazova, glasina i pritiska posvećeni smo svojim investicijama i ekosistemu… Ova strategija biće efikasna", rekao je on.

Do prošle godine, Huawei je bio u konkurenciji sa Samsung kompanijom, kad je riječ o Google android korisnicima širom svijeta. Međutim, Trampove mjere onemogućile su da kineski gigant koristi Google, njegove aplikacije i licencirani Android OS.

Sad, posmatrajući globalno tržište, Huawei želi da stvori "treći put", odnosno alternativu i za IOS i za Android operativne sisteme. Kompanija vidi svoje modele mnogo bližim Appleovim, nego Googleovim modelima, prenosi "Mondo".

(Nezavisne)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: