Humanitarna akcija za Vanju Mirković sa Pala
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Vanji je dijagnostifikovan Ewing sarkom tumor u junu 2017. godine. Tada je Vanja imala nepunu dvadeset i jednu godinu. Njena borba traje pune tri godine u nadi da će se potpuno oporaviti. Pored neverovatne volje, nade i snage ove devojke, potrebno je sakupiti novac za nastavak lečenja u inostranstvu.

Sredinom 2017. godine prošla je kroz pet ciklusa hemioterapija, zatim operaciju butne kosti na kojoj joj se nalazio tumor, pa opet osam ciklusa terapija na onkologiji u Beogradu. Nakon šest meseci bolest se vratila u vidu metastaza na više delova tela. Tumor se pojavio na mozgu, plućima i butini, odakle je bolest i krenula. Urađena je još jedna operacija na butini, zatim tri ciklusa hemioterapija, pa i još jedna operacija. Zatim je usledilo zračenje mozga, pa zračenje desne butine i karlice. U decembru 2019. godine je išla na gama nož na Kliničkom centru Srbije kako bi se odstranile promene na mozgu. Zatim su se pojavile metapromene na kičmi i tad je primala šest ciklusa hemioterapije i zračenje kičme i karlice. Da bi se nakon svega tumor progresivno pojavio na svenoidnoj kosti u glavi i uništio očni nerv i životno je ugrožava.

Vanja je trenutno na zahvatu na X nožu u Kliničkom centru Srbije kako bi se uklonio tumor sa glave. Po preporuci onkologa jedino rešenje je ispitivanje njenih tumorskih ćelija i određivanje ciljane terapije (imunoloske, bioloske) da bi se bolest pobedila ili stavila pod kontrolu, kako bi Vanja mogla da nastavi normalan život.

Vanji su neophodna sredstva za nastavak lečenja u zemlji, a kasnije i u inostranstvu, zatim za medikamente, suplemente, medicinski potrošni materijal, dijagnostičke i kontrolne preglede, laboratorijske analize, kao i za smeštaj i putne troškove.

Za Vanjin život! Budimo humani!

Pomozimo Vanji!

Upišimo 867 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human867 i pošaljimo SMS na 455

160-6000000766190-88

160600000076619282 
IBAN: RS35160600000076619282 
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: