Hvar obustavlja uvođenje 5G mreže
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Hrvatski grad Hvar obustavio je uvođenje 5G mreže dok se ne dokaže da tehnologija neće utiecati na ljude i okolinu, objavljeno je na službenoj stranici Hvara.

Gradsko vijeće Hvara jednoglasno je usvojilo odluku o baznim stanicama telekomunikacione infrastrukture i uvođenju 5G tehnologije, kojom se obustavlja uvođenje 5G tehnologije na području Grada Hvara dok god se putem nezavisne i nepristrasne studije ne dokaže da ta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu, piše portal 24 sata.

Gradsko vijeće će, tako, organizovati radnu grupu koja će u narednih šest mjeseci da istražuje uzročno-posledičnu vezu između svih izvora zračenja i karcinoma.

U obzir su, kako su naveli iz GV Hvara, rezultati istraživanja koje je sprovela Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kao i činjenica da je Selin Fremo, ministarka zaštite okoline regiona grada Brisela, obustavila postavljanje 5G mreže na području ovog regiona dok se ne dokaže uticaj na ljudsko zdravlje i okolinu.

U obzir su uzete i Rezolucije Evropskog parlamenta (Zdravstveni problemi povezani s elektromagnetskim poljima i Evropski akcioni plan za zdravlje i okolinu), kao i Rezolucija Savjeta Evrope - Potencijalne opasnosti elektromagnetskih polja i njihov uticaj na okolinu.

 

 

 

 

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: