IGOR JURIĆ IZNEO JEZIVE TVRDNJE: Tri MONSTRUMA su silovala dečaka u Sremskim Karlovcima! Mališan je i ranije zlostavljan
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Policija je nastavila da ispituje svedoke i obavlja razgovore sa svima onima koji, na bilo koji način, mogu da se dovedu u vezu sa slučajem silovanja devetogodišnjeg dečaka prošlog vikenda u Sremskim Karlovcima, kako bi što pre pronašli osumnjičenog, ili više njih, za izvršenje tog nedela, koje je zgrozilo domaću javnost.

U proteklih sedam dana, koliko je proteklo od tog gnusnog čina, kako se nezvanično saznaje, policijski inspektori razgovarali su sa mnogim osobama, među kojima i sa domaćinom rođendanske proslave na kojoj je, kako se sumnja, mališan napastvovan. Obavljena su i neophodna veštačenja kao i druge istražne radnje, ali još nema informacija o tome ko bi mogao da bude osumnjičen kao počinilac tog krivičnog dela.

Imajući u vidu da je u našoj zemlji u poslednje vreme zabeleženo niz slučajeva pedofilije, odnosno različitih oblika seksualnog zlostavljanja maloletnika, pitali smo Igora Jurića, osnivača Fondacije "Tijana Jurić", koliko je ta pojava uzela maha i da li je naše društvo dovoljno svesno veličine te opasnosti kako bi joj se adekvatno suprotstavilo.

To nije ništa novo i o tome sam već govorio mnogo puta. O pedofiliji i nestancima dece se javno počelo govoriti tek posle Tijaninog nestanka (2014. godine). Za građane u Srbiji to je bila tabu tema", kaže Jurić.

Koliko je to opasno, dodaje Jurić, može da nam posluži kao primer i ovaj najnoviji slučaj monstruoznog napada na dete za koji je "pitanje da li bi dospeo u javnost" da nije ta informacija puštena na društvenim mrežama.

"Želim da kažem da su naše informacije da ovaj dečak nije prvi put seksualno zlostavljan, da se to dešavalo i u prethodnom periodu, ali da niko nije reagovao. To vam je već odgovor".

Jurić napominje da su u Fondaciji, organizaciji koja se bavi zaštitom dece, došli i do informacija, doduše nezvaničnih, da su te kobne večeri, u noći između 13. i 14. juna, tri osobe silovale to dete i da je devetogodišnji dečak u teškom stanju.

"Ovo je za mene lično jedan od najtežih slučajeva s kojima sam se susreo, bez obzira na to što sam bio u prilici da čitam i o najmonstruoznijim ubistvima dece. Ne znam kako će tužilac da okvalifikuje to delo, ali se iskreno nadam da će ovi monstrumi biti osuđeni na maksimalne kazne zatvora", naglasio je Jurić.

Prema dosadašnjim saznanjima iz izvora bliskih istrazi, dečaka je na jednu rođendansku žurku u Sremskim Karlovcima odveo ujak, a kući, u naselju Čerat, vratio ga je oko četiri sata ujutro. Sutradan su roditelji primetili da dete teško hoda i da se čudno ponaša, pa su ga odveli kod lekara na pregled. Ubrzo je kolima Hitne pomoći prevezen u novosadsku Dečju bolnicu, gde je još na lečenju.

Jurić poručuje da moramo znati šta se dešava oko nas, ko su ljudi koji nam žive u komšiluku i kakva opasnost eventualno preti od pojedinaca.

"Zbog toga je bilo važno pooštriti kaznu za silovatelje i ubice dece i zbog toga je važno da imamo javni registar pedofila".

(Kurir.rs/Novosti)

IGOR JURIĆ IZNEO JEZIVE TVRDNJE: Tri MONSTRUMA su silovala dečaka u Sremskim Karlovcima! Mališan je i ranije zlostavljan

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: