Ima 23 godine i postala je najbolje plaćena sportistkinja svih vremena
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Japanska teniserka Naomi Osaka preuzela je titulu najbolje plaćene sportistkinje na svijetu od Amerikanke Serene Williams, tvrdi američki magazin Forbes, u kojem su izračunali da je pobjednica US Opena 2018. i Australian Opena 2019. prošle godine zaradila 37,4 miliona američkih dolara od turnirskih nagrada i sponzora.

To je rekordna zarada jedne sportistkinje, a dosadašnju rekorderku, bivšu rusku tenisku zvijezdu Mariju Šarapovu, Osaka je nadmašila za gotovo pet miliona dolara. U svojoj rekordnoj godini (2015.) Šarapova je zaradila 29,7 miliona USD.

Teniserke su od 1990. uvijek na vrhu Forbesove liste, a od 2004. su se na mjestu najbogatije smjenjivale Serena Williams i Šarapova.

Williams je posljednje četiri godine bila na vrhu s najvećom zaradom, a u 2019. ostala je na drugom mjestu s 1,4 miliona USD manjom zaradom od Osake.

Japanka je svojim teniskim stilom i rezultatima krajem 2018. i početkom 2019. skočila na listi najbolje plaćenih. Danas je 10. teniserka svijeta, ali to ne smeta previše 15 kompanija koje sponzoriraju 23-godišnju igračicu. Osaka je dijete iz miješanog braka, majke Japanke i oca haićansko-američkog porijekla. Trenira i živi na Floridi. 

Index

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: