Ima 37 godina, bio je student generacije: Ko je Jakov Milatović, protivkandidat Mila Đukanovića
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UJedan od lidera Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, ulazi u drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, zajedno sa aktuelnim predsjednikom države i Demokratske partije socijalista (DPS), Milom Đukanovićem.

ko je Jakov Milatović?

Rođen je 1986. godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju sa diplomom Luča. Osnovne studije završio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, sa prosječnom ocjenom 10 i bio je student generacije.

Kao stipendista američke vlade boravio je na Univerzitetu savezne države Ilinoj, kao stipendista austrijske vlade na Univerzitetu u Beču, a kao stipendista Evropske komisije na Univerzitetu u Rimu. Magistarske studije u oblasti ekonomije završio je na Univerzitetu Oksford kao stipendista britanske vlade.

Radio je u NLB banci, Dojče banci, a onda u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Druga iskustva i usavršavanja sticao je u okviru njemačke Fondacije Konrad Adenauer, Londonske škole ekonomije, Univerziteta u Pekingu, Liderske akademije Univerziteta Standford, i drugih.

Autor je više stručnih radova i koautor je dvije knjige.

Milatović je bio ministar ekonomskog razvoja u Vladi Zdravka Krivokapića, kao i kandidat za gradonačelnika Podgorice.

On je u predsjedničku trku ušao silom prilika.

Predsjedništvo Pokreta Evropa sad krajem januara izabralo je svog lidera Milojka Spajića kao predsjedničkog kandidata.

Spajić je, kao i Milatović, bivši ministar, a “Evropa sad” je bio naziv njihovog ekonomskog programa. Kasnije su formirali pokret istog imena, a koji je bio najveći pobjednik lokalnih izbora 2022, kada je Milatoviću bila namijenjena funkcija gradonačelnika Podgorice.

Međutim, zbog problema oko prebivališta i dvojnog državljanstva Državna izborna komisija (DIK) odbila je Spajićevu kandidaturu za predsjednika Crne Gore, pa se kandidovao Milatović, prenosi Kurir.

izvor: srpska info
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: