INTERVJU SA VOĐOM OPOZICIJE U CRNOJ GORI: Ako se Milo uhvati mača, od mača će stradati
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ugledni profesor Zdravko Krivokapić uspeo je u nemogućoj misiji i biće na čelu koalicije koja je ujedinila crnogorsku opoziciju i u njoj su Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Marko Milačić. A kad je uspeo u prvoj misiji, nema razloga, kako pokazuju istraživanja i analize, da uspešna ne bude i druga: rušenje večitog vladara Crne Gore Mila Đukanovića na izborima 30. avgusta.

U prvom razgovoru za medije iz Srbije čovek u kog su uprte sve oči u Crnoj Gori odgovarao je na pitanja Srpskog telegrafa.

Kako ste se odlučili da izađete na crtu Milu Đukanoviću?

- Vrlo jednostavno, svaki profesor ima jedan polazni princip, a to je istinitoljubivost. Istina je s nama i kada ste se odlučili da svedočite istinu, nije važno ko vam je protivnik. Vaše pitanje ujedno upućuje da su gospodin Đukanović i DPS nedodirljivi i ujedno da su svi koji misle drugačije unapred osuđeni na gubitak. Znam da to nije tako i da će ovog puta opozicija ubedljivo pobediti.

Građani, kako pokazuju analize, u vama vide šansu za promenu, jeste li vi taj koji bi mogao Đukanovića da pošalje u političku penziju?

- Ja ne želim nikoga da šaljem u penziju, svaki čovek je vredan božje milosti. Ja pouzdano znam da sledim glas naroda, narod je taj koji hoće promene i smenu ovog režima. Tu sam jer mnogi tvrde da je to u ovom trenutku dovoljno dobro rešenje. Očekujem apsolutnu pobedu. Bez obzira na unapred poznate prednosti vlasti, a tu mislim na veliki broj fantomskih birača, oblike političke korupcije poput jedno radno mesto za četiri glasa i tako dalje, narod je svestan zloupotreba, prevara i ujedno se oslobodio nametnutog straha. Sve je jasno i jednostavno. Narod će izaći na izbore i demokratski reći ne ovom režimu.

Mislite li da bi Đukanović, u slučaju poraza, mirno predao vlast?

- Ne znam šta namerava gospodin Đukanović, ali mora da se priseti svog dolaska na vlast. Tada je samo jedna komanda "postupi po naređenju" donela vlast Đukanoviću. Postoji jevanđeljsko pravilo: "Ko se mača lati, od njega i strada." Smatram da je gospodin Đukanović toliko mudar da neće izazvati bilo kakve nemire.

Plašite li se da bi Đukanović ipak mogao da izvuče nekog keca iz rukava tokom kampanje? Ili je vaša prednost što nemate mrlju u karijeri, političku prošlost, pa niste laka meta napada?

- Nikada se nisam kartao. Keca ko ima, neka izvlači. Sve su pokušali. I tobož da uvedu moratorijum na Zakon o slobodi veroispovesti, pa da koriguju svoje stavove i u dijalogu pokušaju da isprave nepopravljivo i u minut do 12 usvojili su novi Zakon o PIO i dali po 200 evra najsiromašnijem sloju, međutim, narod je svestan da to rade zbog izbora i više im ne veruje. Tajne službe će verovatno na bazi neistina i poluinformacija da blate, ali oni su to već i do sada radili i trenutno rade.

Šta biste prvo uradili kada pobedite? Da li biste ukinuli i taj sporni zakon?

- Apsolutno, ukidanje zakona. Formiranje vlade koja bi bila kompetenta i spremna da se uhvati ukoštac sa mnogobrojnim problemima. Ja sam hrišćanin i zasigurno u sebi ne nosim potrebu za revanšizmom. Smatram da treba pokrenuti odgovornost za silne promašaje, kao upozorenje da se to više nikada ne desi. Danas imate mnogo gladnih, a oko 1.000 njih kojima pretiče i med i mleko.

Kako ocenjujete odnose Crne Gore sa Srbijom?

- Ponekad imam osećaj da jedna vlast ide drugoj naruku. Nisam politički analitičar da bih to mogao argumentovati, ali to je lični osećaj. Mi želimo da ti odnosi budu za primer u Evropi, a ne samo u regionu. Lako je svađati se i tražiti trn u oku brata svoga. Zato smatramo da Crna Gora ne može neprijatelja imati u Srbiji i da za sve crnogorske probleme ne treba optuživati bilo koga, nego raditi na unapređenju dobrih odnosa sa svima, pogotovo sa onima koji ti istinske žele dobro.

IZVOR: REPUBLIKA- PORTAL SRPSKOG TELEGRAFA

Crni bombarder portal

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: