ISKASAPLJEN SRPSKI DEČAK: Uhapšena u Švajcarskoj, zverski je ubila malog Slobu (12)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-USlobodan je te 1992. imao samo 12 godina, a ona mu je odsekla uvo, obe ruke do lakata, prste na nogama. Elfeta je napokon uhapšena u Švajcarskoj.

Smirili se nesrećni otac i majka Ilija i Desanka. Na groblju u Crkvini, više Drinjače. Počivaju kraj sina Slobodana, koji je tu sahranjen. Ni 13 mu godina još nije bilo. Ubijen, izmasakriran, isečenih ruku i nogu...

 

- Precrkli crni otac i crna majka za sinom - kaže komšinica Rajka Savić (78), čija je kuća odmah ispod groblja.

U podne, nad malim grobom na kome su krstača i slika dečaka velikih, crnih, lepih očiju, u grobnoj tišini, dok sunce prži, leti i klikće orao. U sela iznad Zvornika dan ranije stigla je vest iz Švajcarske. Uhapšena je Elfeta Veseli, zver od žene, za koju čitav Zvornik odavno zna da je i kako ubila Slobodana Stojanovića. Dečaka od 12 godina...

U kućama u Kamenici, odakle su Stojanovići, još čuvaju stare novine. Na njima strašna ispovest oca Ilije o danu kada je u jami, negde u brdima, našao sina: „Prepoznao sam u jami svoje dijete, sina Slobodana. Patolog mi je rekao da ima udarac u glavu. Uho mu je bilo odsječeno, ispaljen metak u glavu, ruku su mu obadvije bile odsječene do lakata, odsječeni prsti na nogama... Dijete sam sahranio u Crkvini, više Drnjače, zna mu se grob...“
- Nije to ljudsko biće uradilo. Zver je iskasapila našeg dečaka - kaže Zoran Milošević iz Kamenice i zaplače, tvrdo, muški, seljački.

3aleksanaaaaaaaaaaaaaaaaiskasapljen2.jpgOn je malog Slobodana držao na rukama kad su ga krštavali.

- A bio je kao jabuka... Išao u školu s našim sinom, imao sve petice - priča Zoran

Nesrećne 1992. godine, negde u junu, Stojanovići su stigli u kumove, kud bi drugo izbegli. Smestili su se u kući u blizini.
- Mali Slobo igrao se tog dana s jednim drugom. Predveče, majka ga dovela u kuću. Ubrzo se pojavio i taj dečak da zove Slobodana da se igraju. Majka u kuću, Slobodana nema. Nije ga od tada više ni videla - priseća se kobnog dana Zoranova supruga Milena.Na grobu u Drinjači datum smrti je 27. jul 1992. godine.
- Otišao je svojoj kući da dovede štene koje je ostalo vezano. Prethodnih dana otac Ilija vodio ga je na brdo iznad naših kuća da preko rovova gledaju njihov ostavljeni dom. Prošao je barikade, i našu i muslimansku, i... Oni tamo znaju šta je dalje bilo. Nije ga Elfeta sama mogla ubiti! Ako je ko kriv, krivi su odrasli, ali ubiti dete... Sva deca su anđeli - kaže kum Zoran:
- Ilija je danima izlazio na brdo, zvao komšije muslimane, molio i kukao da mu vrate dete.

Na zahtev Tužilaštva BiH u Švajcarskoj je prekjuče uhapšena Elfeta Veseli (56), osumnjičena da je 1992. u mestu Donja Kamenica kod Zvornika „na svirep način, hladnim oružjem, ubila srpskog dečaka Slobodana Stojanovića“. Patolog dr Zoran Stanković, koji je radio obdukciju tela spreman je da se pojavi pred sudom i svedoči o svojim nalazima.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:
GR
GR