Istorija i nauka u pismima i dokumentima: Izložba o životu Mihajla Pupina i vladike Nikolaja Velimirovića u Gradiški (FOTO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U “Kulturnom centru” Gradiška, sinoć je otvorena izložba,, Zvonari slobode,, i predstavljena knjiga o životu Svetog vladike Nikolaja Velimirovića i naučnika Mihajla Pupina.

Autori, Aleksandra Ninković Tašić i Branislav Stanković kroz predstavljena dokumenta otkrivaju fascinantne detalje, prije svega, o nacionalnom radu dvojice velikana.

– Knjiga “Zvonari slobode: Mihajlo Pupin i Vladika Nikolaj” sadrži pisma, prepisku i biografije dvojice velikana, kao i originalne fotografije i materijale. U knjigu su uvršteni tekstovi driugih autora koji otkrivaju fascinantne detalje o nacionalnom radu velikana koji su pronijeli slavu srpstva u našim najtežim periodima, kada je sudbina svih zavisila od truda izuzetnih pojedinaca – rekli su autori izložbe, prilikom njenog otvaranja.

Postavka će biti u “Kulturnom centru do 30. juna. Miroslav Vuković, direktor ovfe ustanove kazao je je za Srpskainfo, da je ova izložba jedan od najznačajnijih događaja u kulturni, move godine, u gradu na Savi.

SI

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano