ISTRAŽUJEMO - Da li je Milošević naručio atentat na Karadžića?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nakon što je CIA objavila dokumente o dešavanjima u Jugoslaviji za vrijeme ratova devedesetih, javnost neprestano pretražuje dokumente.

 

Jedan od dokumenata koji više nije Top secret je i izvještaj o prekidu odnosa Milošević-Karadžić, a izvještaj se vodi pod datumom 23. novembar 1994. godine. U tom dokumentu se govori i o atentatu na Karadžića koji je naručio Slobodan Milošević.

 

U uvodnom dijelu agenti saopštavaju da Milošević nastavlja da umanjuje lidere Republike Srpske, ali gubi uticaj. Sa druge strane Karadžić i Krajišnik ga ubjeđuju da je sve u redu.

 

Raspad se događa odbijanjem rukovodstva Republike Srpske da prihvate mirovni plan Kontakt grupe. Nakon toga Milošević bjesni i nastoji da poveća paranoju kod Karadžića. Mediji koje kontroliše Mira Marković objavljuju scenarije koje čekaju srpske lidere iz BiH.

 

Milošević gubi strpljenje

 

Milošević počinje snažno da ne podnosi Karadžića i sve više mu smeta. Počinje da mu smeta i Ratko Mladić, kao i Momčilo Krajišnik. Milošević pokušava da posvađa srpsko rukovodstvo i nudi generalu Ratku Mladiću da zamijeni Karadžića, što ovaj odbija.

 

Pokušaj ubistva

 

A onda šokantna otkrića u dokumentima. Nikola Koljević, tadašnji potpredsjednik Republike Srpske, svjedoči o pokušaju ubistva Karadžića.

 

– Milošević je prošlog mjeseca poslao dvojicu atentatora da likvidiraju Karadžića. Najverovatnije se radi o pripadnicima specijalnih snaga koje je Karadžić rasformirao jer su bile povezane sa srpskom tajnom policijom – stoji u dokumentu CIA.

izvor: ATV/ARGUMENTI

Slobodan Milošević - atentat na karadžića

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano