ITAcademy ili Fakultet: Nedoumice koje vas muče oko upisa
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Piše:  Boris Marković 

Kako živimo u doba digitalizacije imamo potrebu za sve više IT Stručnjaka. Mnogi od vas znaju za pojedine online "fakultete" tipa ITAcademy. U daljem tekstu pročitajte šta vam to donosi online kurs, a šta državni fakultet. 

ITAcademy da li upisati? 

Danas imamo sve više online "fakulteta" za koje kruži dosta pitanja da li se vrijede upisati. Jedan od njih je ITAcademy, koji je trenutno najpopularniji. 

ITAcademy je online kurs, gdje možete upisati smjerove programiranja, dizajna, sistemske administracije itd. 

Ja sam pohađao kurs sistemske administracije na windows platformama. Pa da krenemo od sadržaja:

IT Akademija ima savremeni sistem za učenje na daljinu, svojim "polaznicima" daju kompletno preveden osnovni sadržaj lekcija, dok dodatna literatura može biti i na engleskom. Lekcije koje učite na ITAcademy su zaista dobre i ažurne u odnosu one koje se uče u državnim fakultetima. Predavači i tehnička pomoć su izuzetno ljubazni i otvoreni za sva vaša pitanja. 

ITAkademijaDLS

Distance Learnig System ITAcademy     Izvor: it-akademija.com 

 

Sisteme koje koriste za provjeru zanja putem online testova po završetku lekcije moguće je prevariti, ali to ne znači da ćete uspješno položiti "glavni ispit" koji vam donosi diplome i sertifikate. Prvo polaganje za stecanje seritifkata je besplatno i ukoliko ga ne položite ili odložite naplaćuje se dodatno. Takođe kurseve koje započnete i ne završite u predviđenom vremenu možete obnoviti uz dodatnu uplatu od 20,00EUR po kursu. 


Vrijednost stečenog znanja na ITAcademy?

Diplome i sertifikati na IT Akademiji i većini ostalih kurseva ne nose ETCS bodove kao državni univerziteti, što znači da ukoliko želite posao u nekoj državnoj firmi, ovi kursevi vam neće puno pomoći. 

Međutim ukoliko ste bez ikakvog znanja krenulu na online kurs, stekli znanje i sertifikat itekako vam mogu pomoći da se zaposlite. IT Akademija je međutim formirala vlastiti centar za razvoj karijere u kome su prijavljene  mnoge firme iz Bosne i Hercegovine i Srbije, koje oglase za potraživanje radnika u IT struci prvo proslijede centru za razvoj karijere. 

Zaključaci - Da li upisati IT Akademiju? 

Kada u obzir uzmemo godišnju cijenu za jedan kurs na ITakademiji (otpr. 1500€) i uzmemo u obzir da je za samo jednu godinu moći steći vrijedno znanje ITAkademija se čini kao dobar potez. 

Međutim, u današnjem vremenu niste obavezni imati nikakav "papir" da dokažete da ste IT stručnjak, ukoliko znate da radite  - lako ćete i dobiti posao. Takođe ukoliko već imate znanje u domenu IT-a i uz prosječno poznavanje engleskog, daleko više možete naučiti potpuno besplatno koristeći samo internet! 

Na internetu je dostupno mnogo besplatnih kurseva, tutoriala i platformi za učenje programiranja, dizajniranja, sistemkse administracije itd.... 

Ukoliko zapratite moj profil na portalu CrniBombarder u sledećem članku pročitaćete 20 najboljih lokacija za online učenje! 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano