Italijani nehotice otkrili! Ovo su dva raspleta fudbalske sezone u Evropi!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kako sada stvari stoje, nazire se rasplet fudbalske sezone. UEFA će naredne nedjelje razgovarati sa nacionalnim savezima, većina je da se odigraju prvo lige, a da zatim uslijedi rasplet u evrokupovima.

Tu bi varijanta bila da se odigra nokaut sistem, prvo kompletiraju parovi četvrtfinala, a onda se igra jedan meč na neutralnom terenu.

Finale bi bilo u avgustu u Turskoj, u jednom slučaju 8. avgusta, ako se šampionati završe u julu, a ako se produže do kraja sedmog mjeseca, jasno da bi onda završnica bila pomjerena za kraj avgusta, pominje se 29. avgust. To bi značilo i da nova sezona neće početi prije kraja septembra.

Druga opcija bi bila da se igraju kupovi paralelno sa šampionatima.

To je otkriveno u pregovorima italijanskih klubova, ta opcija bi podrazumijevala povratak Serije A krajem maja utakmicama revanša polufinala kupa, zatim bi šampionat bio nastavljen 31. maja, pa bi 10. juna bila odigrana zaostala četiri meča.

U slučaju da UEFA dogovori da se igra uporedo, onda bi i Italijani produžili sezonu pa bi šampionat bio završen 2. avgusta, ne bi bilo toliko vanrednih kola, a finale kupa bi bilo igrano krajem jula u Rimu.

Sve u svemu, Italijani ne brinu, nemaju poput Engleza rok kada moraju da završe prvenstvo, u PL se lome koplja oko završetka sezone 30. juna, dok veći klubovi žele da se iskoristi maksimalni rok 12. jul. To bi značilo i da engleski klubovi budu spremniji i odmorniji za evrokupove u nastavku ljeta.

Kod Španaca još ništa nije poznato, tek će se razgovarati, ali prije juna nema fudbala, Francuzi neće nastaviti, ako nastave uopšte prije 12. juna, a Njemačka će ipak, kako stoje stvari odložiti šampionat ipak za posljednju nedjelju maja, iako je bilo priče da će započeti ranije...

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano