"JA NE ZAUSTAVLJAM KRVARENJE, VEĆ PROLIVAM KRV NEPRIJATELJA": Šefa "Vagnera" uporedili sa Raspućinom, stigao surov odgovor
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UOSNIVAČ privatne ruske vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin odgovorio je na poređenja između njega i monaha Raspućina, koji je lečio sina poslednjeg ruskog cara od hemofilije, rekavši da njegov posao nije da zaustavlja krvarenje, već da proliva krv ruskih neprijatelja, piše Rojters.

ЈА НЕ ЗАУСТАВЉАМ КРВАРЕЊЕ, ВЕЋ ПРОЛИВАМ КРВ НЕПРИЈАТЕЉА: Шефа Вагнера упоредили са Распућином, стигао суров одговор

Foto: Profimedia/Ilustracija

 

List Fajnenšel tajms objavio je tokom vikenda da Prigožin ima sve veći uticaj na Kremlj i uporedio ga sa pravoslavnim monahom Grigorijem Raspućinom, koji je imao značajan uticaj na poslednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog i njegovu suprugu caricu Aleksandru.

- Nisam baš upoznat sa životom Raspućina, ali koliko znam, on je molitvama zaustavljao krvarenje mladog princa - prenela je Prigožinova pres-služba, pozivajući se na članak.

- Nažalost, ja ne zaustavljam krvarenje. Ja prolivam krv neprijatelja naše domovine. I to ne molitvama, već direktnim kontaktom sa njima.

Prigožin je rekao da su poređenja "apsolutno jasna", i da svoju ulogu vidi u vraćanju svojeglavih zapadnjaka "u red".

 

- Kada se deca upuštaju u nestašluke, pokušavaju da privuku pažnju svog oca raznim neočekivanim trikovima. Sve što Amerikanci moraju da urade je da dođu kod tate, zamole za oproštaj i nastave da se ponašaju normalno - napisao je on.

IZVOR: NOVOSTI
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: