JE LI OVO DAČIĆ NAJAVIO RAT BIH: “Ovi Ajatolasi iz Sarajeva sada govore Azerbejdžan; Pa kako vas nije sramota, đubrad jedna”
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, funkcioner SDA, glasao je prošle nedjelje na sjednici Predsedništva BiH da ta država prizna nezavisnost Kosova.

Ministar spoljnih poslova kritikovao je večeras lidere Bošnjaka iz BiH jer se zalažu za nezavisnost Kosova, a podržavaju teritorijalni integritet Azerbejdžana.

“Ovi ajatolasi iz Sarajeva sada govore Azerbejdžan, Nagorno-Karabah, teritorijani integritet. Pa kako te nije sramota, đubre jedno, a zalažeš se za priznanje Kosova? Gde su tu principi”, rekao je Dačić na televiziji Hepi.

 

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je juče da jermenska strana snosi punu odgovornost za izbijanje sukoba u oblasti Nagorno-Karabah, čime je direktno podržao Baku u sukobu s Jerevanom oko te jermenske enklave u Azerbejdžanu.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, funkcioner SDA, glasao je prošle nedjelje na sjednici Predsedništva BiH da ta država prizna nezavisnost Kosova, piše B92.

Dačić je večeras upitao i “da li Evropa i SAD misle da će Srbija da dozvoli da bude džamahirija” na Balkanu i ocijenio kao “istorijski” dogovor Srba i Hrvata u BiH.

 

On je kazao i da Srbi ne umije da predstave sebe kao žrtve.

 

“Umjesto da mi kažemo da su Srbi u BiH žrtve muslimanskog nacionalizma i vjerskog fanatizma, ispada da smo mi glavni problem za BiH”, naveo je Dačić.

 

Dačić je rekao da je burno reagovao i kada je austrijski kancelar Sebastijan Kurc bio u Beogradu i da se zbog toga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “malo naljutio” na njega.

 

“Rekao sam mu: ‘Kako vas nije sramota, zabranjuješ džamije u Beču, a hoćeš ih ovde kod nas’. On se zalaže za članstvo Kosova u Intrepolu i došao je tu, bio sam veoma nervozan, šta da radim”, rekao je šef srpske diplomatije.

izvor:https://boljabosna.com/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: