Još jedna osoba zaražena virusom covid-19, nalazila se u blizini Trumpa
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Jedan službenik američkog predsjednika Donalda Trumpa pokazao se pozitivno na koronavirus, i pokrenuo orgije medijskih spekulacija čak i kad je Bijela kuća povjerila da ukoči glasine ili izglasava predsjednika. Trumpov valerant, koji služi u američkoj mornarici, testirao je pozitivno na koronavirus u srijedu nakon što je pokazao simptome tog jutra, javlja CNN, koji je u vijesti objavljen u četvrtak. Bijela kuća potvrdila je izvještaje, dodavši da i Trump i potpredsjednik Mikea Pencea nakon što je potvrdio negativnost virusa "i oni su u dobrom zdravstvenom stanju".
CNN je tvrdio da je predsednik "uznemiren" kada je saznao dijagnozu svog službenika, pozivajući se na anonimni izvor, koji je tvrdio da je vest "udarala o navijaču" u Beloj kući. Trump i Pence, kao i više osoblje koje s njima redovno komunicira, tjedno se testiraju na 15-minutnom testu Abbott Labs, drugi koji su upoznati s procedurom rekli su za izlaz. Glasina na društvenim medijima odmah je započela nagađanja o tome koga se Trump mogao "zaraziti" - i da nema veze s insistiranjem Bijele kuće da je negativan na Covid-19.https://twitter.com/FrankFigliuzzi1/status/1258413177491972097?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1258413177491972097&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fusa%2F488063-trump-valet-positive-coronavirus%2F

 

Trump je prije zaobilazio staze sa zaraženim pojedincima, svaki put kad iz njegovih medijskih naziva izlazi bjesnilo nagađanja da bi mogao dobiti virus. U martu je podijelio  - i fotografirao se pored - sekretara za komunikacije za brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara. Brazilski dužnosnik pozitivno je testirao samo nekoliko dana nakon što je Bolsonarova delegacija posjetila Trumpa u Mar-a-Lagu. Sljedećeg dana je brazilski ambasador u SAD-u Nestor Forster također testirao pozitivnost na virus. Međutim, Trump je pobjegao od svog brazilskog susreta sa negativnim rezultatima testova, navodi Bijela kuća. 

 

Osoblje iz Pencea takođe je bilo pozitivno na virus na kraju marta, iako je potpredsjednik potpredsjednika naglasio da ni Trump ni Pence nisu imali "bliski kontakt" s tom osobom. Najmanje jedan zastupnik - senator u Kentuckyju Rand Paul (R) - pozitivno je testirao virus, iako je Paul tvrdio da nema nikakvih simptoma i od tada je najavio da se potpuno oporavio.

 

 

Američko ministarstvo odbrane zabranilo je svim preživjelima od koronavirusa da se pridružuju oružanim snagama bez posebnog odricanja, navodi se u dokumentu koji je cirkuliran ranije ove sedmice.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Autor: