KADIROV SE HITNO OBRATIO ERDOGANU: "Azovci vređaju islam, ne dozvolite evakuaciju vatrenih protivnika i klevetnika islama"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ranije je portparol i glavni savetnik predsednika Turske Ibrahim Kalin izjavio da je Turska spremna da morskim putem evakuiše ranjene ukrajinske borce i civile iz "Azovstalja“

Čečenski lider Ramzan Kadirov obratio se turskim vlastima uz podsećanje da se u metalurškom kombinatu "Azovstalj" u Marijupolju nalaze "zločinci umešani u brutalna ubistva civila" u Donbasu.

- U administraciji turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana saopštili su da su spremni da evakuišu naciste puka "Azov" zarobljene u podrumima "Azovstalja". Uz svo poštovanje prema lideru te muslimanske države, želim da podsetim da je puk "Azov" fašističko-nacistička zločinačka oružana formacija koja je umešana u brojna zverstva i ubistva civilnog stanovništva Donbasa - napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.

On je naglasio da u podrumima "Azovstalja" "fašistički zločinci drže civile, koristeći ih kao živi štit", a "poznati su u Ukrajini i inostranstvu po svojim redovnim izjavama koje vređaju islamske vrednosti".

 

 

Marijupolj
Marijupolj
Foto: Liveuamap/Printscreen

- Ako je muslimane Rusije rastužila vest da je Turska, muslimanska zemlja, pomogla Ukrajini isporukama dronova "Bajraktar", onda zamislite koliko bi kritički shvatili poruku da je Turska spremna da evakuiše vatrene protivnike i klevetnike islama? - napisao je čečenski lider.

 

Ramazan Kadirov
Ramazan Kadirov
Foto: Profimedia
 

Obraćajući se lično Erdoganu, Kadirov je podsetio da su "Azovci ubice i bezbožnici, koje sada žele da predstave kao nevine žrtve ruske agresije".

- Ne dozvolite da vas zavaraju zločinci koji uz vašu pomoć žele da izbegnu suđenje i zasluženu kaznu - dodao je Kadirov.

 

Azov
Azov
Foto: Profimedia

 

Ranije je portparol i glavni savetnik predsednika Turske Ibrahim Kalin izjavio da je Turska spremna da morskim putem evakuiše ranjene ukrajinske borce i civile iz "Azovstalja“.

 

Izvor srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano