Kako je Dragan Stojković Piksi izbjegao likvidaciju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Jedan od najužasnijih fudbalskih mečeva ovog dijela Evrope odigran je 1990. u Zagrebu, a akteri su bili fudbaleri Dinama i Crvene zvezde.

Fudbalska utakmica prerasla je u užas koji je godinama kasnije okarakterisan kao jedan od raspršivača ratne atmosfere na prostoru bivše Jugoslavije.

Tri decenije kasnije, otkrivena je priča, odnosno pakleni plan navijača Dinama, poznatijih kao "Bed blu bojsa" koji su željeli da naude jednom od najboljih Zvezdinih fudbalera - Draganu Stojkoviću Piksiju.

Utakmicu je obilježio Zvonimir Boban iz redova hrvatskog tima koji je udario policajca na terenu, Refika Ahmetovića prilikom upada navijača na igralište. Ahmetović je otkrio kako su hrvatski navijači imali plan da usmrte Dragana Stojkovića Piksija.

- Mogao sam ga ubiti. Napao me na radnom mjestu. Kuže ga je spasio jer ga je odvukao od mene. Mi smo htjeli da smirimo situaciju, a Boban je pozivao "Bed blu bojse" na teren. To je bilo režirano. Imao sam napunjen pištolj i kolege su me nagovarale da pucam, ali nisam htio. Da se utakmica nastavila, bilo bi mrtvih, ističe Ahmetović.

Bivši policajac je onda ušao u detalje planiranog napada na srpskog fudbalera.

- Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa sjevera utrčali na teren i pitali ih što ih je natjeralo na divljanje, čuli smo sljedeće: "Imali smo dogovor da ubijemo Piksija!". Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. No, kako je ubrzo došlo do promjene vlasti, promijenile su se i policijske uprave pa niko nije insistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji - rekao je Ahmetović, a prenio je "Jutarnji list".

Blic.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: