Kako je Ferguson kapitenskom trakom čuvao mir u svlačionici
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Sir Alex Ferguson je poslije slučaja sa Davidom Beckhamom bio oprezniji kada su u pitanju glavne zvijezde Manchester Uniteda. Vodio je računa da niko ne bude nezadovoljan, pa je upravo zbog toga Gary Neville svojevremeno i ostao kapiten "Crvenih đavola".

Nakon što je Roy Keane otišao, Manchester United je nakon punih deset godina trebao novog kapitena. Izbor je pao na Garya Nevillea, koji se ubrzo i povrijedio na duže vrijeme. Bivši reprezentativac engleske je izjavio kako je smatrao da je nedostojan trake, te se obratio Fergusonu i rekao mu da je uredu da potraži novog kapitena.

"Povrijedio sam se godinu dana nakon dobijanja kapitenske trake i osjećao sam da neću imati doprinos kakav kapiteni inače imaju. Imali smo sjajne fudbalere, igrače dobrih i jakih karaktera, pa sam mislio da nisam više najbolji izbor za traku. Otišao sam do šefa na pripremama i obratio mu se. Ferguson se pobunio i rekao mi da nosim je**nu traku i dalje, te da ćemo se Giggs i ja mijenjati", otkrio je Neville za Sky Sports u emisiji "The Football Show".

Ferguson nije želio da se pokvari atmosfera među igračima, a u nastavku razgovora za Sky Sports Neville je otkrio da su on i Giggs zapravo bili policajci, koji su održavali mir u svlačionici.

"Ferguson mi je objasnio, da ako da traku Ronaldu da će Rooney poludjeti, a ako bi dao traku Rooneyu onda bi Ronaldo poludio. Ako bi Vidića proglasio kapitenom onda bi se Ferdinand naljutio i sve tako u krug", dodao je Neville.

Vjerovatno bi mnogi menadžeri popustili, pa igraču poput Ronalda, koji je bio najbolji igrači kluba, dali kapitensku traku, ali ne i Ferguson. Na kraju, Ronaldo je prije odlaska u Real samo jednom bio kapiten Manchester Uniteda i to protiv Boltona 19. marta 2008. godine. 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.