Kako sačuvati porodicu od Korona virusa?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nema osobe koja se nije zapitala kako sačuvati svoje volje od Korona virusa. Radite li sve naopako ili ste ipak na pravom putu odbrane, otkrivamo vam danas!

 

  1. Pružite telu zaslužen odmorDok je svet pod pandemijom, širi se strah od bolesti koji nam stvara dodatni stres. Stres se oseća na ćelijskom nivou pa ćete teže zaspati i buditi se umorni. Vremenom može ošteti vašu kožu i pospešiti stvaranje akni na licu, ali i narušiti čitav imuni sistem. Vaše nervozno ponašanje utiče na vaše ukućane, strah se prenosi i jednostavno ne možete da se opustite.Ali, morate! 

 

Ukoliko želite da vaš organizam ostane jak i zdrav tokom vladavine Korona virusa odmarajte što više. Opustite se uz omiljenu muziku, film ili ukusan kolač. Telo će vam biti zahvalno, ali samo ako ne preterate sa količinom slatkiša iz poslednje stavke! 

 

  1. Zdrava ishrana

 

Pravilna i zdrava ishrana podrazumeva svakodnevni unos vitamina i minerala. Zaboravite na brzu hranu iz kioska, prepunu prerađenih masti. Zeleno povrće i limun bogati su vitaminom C. Kada kroz krvotok dopre do naših ćelija jača njihovu odbrabenu moć i ne dopušta virusima da nas napadnu. Možete pripremiti limunadu koja će osvežiti i najmlađe članove porodice nakon ukusnog kolača.Jeste li se ulenjili tokom karantina?

 

 3.Fizička aktivnost

 

Fizička aktivnost poput odlaska u teretanu nije preporučljiva. Pogotovo ne, kada dolazite nazad u dom gde vas iščekuju drugi članovi porodice. Usled prekomernog znojanja ovakvi objekti mogu biti izvor zaraze i zato odlazite u one za koje ste sigurni da ih pravilno dezinfikuju! 

 

Možda je laga šetnja pravi izbor za vas. U zavisnosti od mesta stanovanja birajte borove šume koje će doprineti bolje stanju vašeg imunog sistema. Odlične su u sprečavanju respiratornih tegoba jer mogu reširiti bronhije i olakšati disanje. Dva sata šetnje umoriće mališane i pripremiti ih za popodnevnu dremku! To znači da vam ostavljaju slobodnog vremena za sebi i uživanje u pododnevnoj kafi. 


Stalno nam napominju najvažnije! 

 

4. Lična higijena

 

Kako bi pravilno zašitili vašu porodicu od Covid-19 virusa pravilno pranje ruku je neophodno. Kada se vratite iz šetnje sterilište svoju obuću, odmah odložite garderobu i prebrišite kvake. Nemojte se kretati bez preporučenih maski za lica i rukavica i pomno pratite savete stručnjaka. Na taj način možete ostati bezbrižni uz svoje voljene! 
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari
gonzales - апр 30, 2020, 7:37 по подне - Odgovori

Zarvoriti ih u špajz dok se stanje ne stabilizuje... pozz

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.