KAKO SU PALI INSPEKTOR LUBURA I SIN BIZNISMENA ROGULJIĆ ZBOG CRNOGORCA KOJI JE U GEPEKU PROŠVERCOVAN U BIH
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UNedeljko Lubura (47), inspektor u MUP-u Srpske i Bojan Roguljić (42), sin biznismena Slavka Roguljića, uhapšeni su zbog sumnje u njihovu umiješanost u skrivanju odbjeglog Crnogorca, koji je u gepeku ušao u BiH, iako je na potjernici Interpola.

Potvrdili su to izvori “Nezavisnih novina”, upućeni u istragu ovog slučaja, zbog kojeg je policija od jutros na nogama.

Za sada nije poznato ko je tog Crnogorca prošvercao u BiH, ali se zna da je za njim tragao Interpol zbog pokušaja ubistva.

Sagovornici “Nezavisnih novina” potvrdili su nam da je ovaj slučaj otkriven raspakivanjem famozne aplikacije Sky.

Podsjetimo, iz Tužilaštva BiH su saopštili da su Lubura i Roguljić uhapšeni zbog sumnje u organizovani kriminal, odnosno zbog krijumčarenja ljudi.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže Hayat.ba, uhapšeni se sumnjiče za različite uloge u skrivanju ‘Škaljaraca’, pronalasku štek-stanova, skrivanju prevoženja iz grada u grad, iz države u državu.

Inače, na složenim istragama u borbi protiv organiziranog kriminala, zajednički pod nadzorom Tužilaštva BiH rade posebni tim MUP-a KS, koji je u svakodnevnoj komunikaciji sa FBI-jem i Europolom, te Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP-a bh. entiteta RS.

Hayat.ba objavljuje fotografiju uhapšenih u jutrošnjoj policijskoj akciji. Nezvanično, ova fotografija je nastala u vrijeme kada su prebacivali ‘Škaljarce’ izvan BiH, a koji su kasnije ubijeni u Grčkoj piše Hayat.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

86.452012000