Kakva greška voditeljke: Ovo da kaže u dnevniku?!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UMinistar za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđеvić pre tri dana jе u imе Vladе Rеpublikе Srbijе položio vеnac na spomеnik V/3 kragujеvačkе gimnazijе, gdе su 1941. godinе strеljani učеnici i učitеlji ovе školе.

Ipak, u dnevniku na nacionalnoj televiziji B92 moglo se čuti nešto sasvim drugo. Naime, voditeljka dnevnika je napravila lapsus ili nenamernu grešku i spomenik tragično preminulim đacima nazvala ni manje ni više imenom “ve tri” umesto “peto tri”, jer se ime odnosi na razred koji je streljan u tim nemilim trenucima.

Gledaoci su ostali zbunjeni izrečenim, a mnogi od njih su se zapitali koji je to spomenik “ve tri” i odakle u Srbiji to utvrđenje, kome je posvećen i gde je u opšte taj spomenik. Nakon prve zbunjenosti nakon voditeljkinog lapsusa, svi su shvatili da je ipak reč o spomeniku V/3 kragujevačke gimnazije, a ne o nekom “ve tri” postumentu.

Voditeljka B92 spomenik u Šumaricama nazvala „ve 3"

Umesto, odomaćenog naziva za „Spomenik streljanim đacima i profesorima" - „Peto tri", voditeljka je izgovorila „ve tri"...

 

Na društvenim mrežama je video sa napravljenom greškom u dnevniku postao viralan, a mnogi od komentara su bili veoma šaljivi, ali mnogi od njih su išli i u smeru da je nedopustivo da se takav tip grešaka pojavljuje na nacionalnoj frekfenciji i da je to na neki način izrugivanje ruglu sećanje na tragično streljane đake. Mnogi korisnici društvenih mreža bili su veoma besni što se na takav način prezentuje vest takve tematike. Ipak, sve u svemu, voditeljka je izgleda nenemerno izazvala buru u javnosti, a video se internetom širi munjevito.

 

 

 

Izvor: objektiv.rs

 
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: