KAKVE SU CENE U CRNOJ GORI, PUNO U PREDSEZONI: Najavili poskupljenje ove godine - evo koliko su ležaljke, hrana i piće
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-ULetnja sezona samo što nije počela, a mnogi se već raspituju o cenama letovanja u Crnoj Gori.

Letnja sezona na Crnogorskom primorju samo što nije počela, a turisti se već uveliko pitaju kakve cene mogu da očekuju ove godine.  

"Koliko je komplet ležaljki?", rečenica je na koju je svaki turista navikao tokom letovanja u Crnoj Gori, a u piku sezone cena može ići i do 25 evra. Međutim, trenutno komplet ležaljki na Slovenskoj plaži staje 10 evra.

Kada je reč o cenama pića i hrane, ona varira od mesta do mesta. Naime, cene cele pice od 400 grama u jednom restoranu kreće se od 9 evra za Margaritu do 14 evra za picu sa sirom, pršutom, rukolom i maslinama.

U drugom lokalu, za 100 grama manju picu platićete od 9 do 12 evra, za njeguški sir od 100 grama treba da izdvojite 6,50 evra.

Cene kafe variraju i kreću se od 1.90-2.20 evra za kapućino, 2.60-2.80 evra za nes-kafu, dok je točeno pivo od 0,5 - 3.40 evra. Koka-kola je od 2.90 do 3.20 evra, a kokteli se kreću od 7,50 do 9 evra. Ceđeni sokovi su od 3.20 do 5 evra.

Cene letovanja u Crnoj Gori u glavnoj turističkoj sezoni biće i za 30 odsto veće u odnosu na prošlu godinu. 

Na poskupljenje najviše utiče inflacija koja je u Crnoj Gori prošle godine bila 17,2 %, dok su od početka ove godine cene porasle oko 14%. U Udruženju izdavalaca privatnog smeštaja očekuju da će njihove cene u glavnoj sezoni biti veće 10 do 30 odsto.

(Mondo/Telegraf)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: