Ko će odgovarati za klizište na UKC?! Građani zabrinuti: Samo da se ne proširi na bolnicu i kuće
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Izgradnja savremenog parkinga na Univerzitetsko-kliničkom centru RS uzima svoj danak. Tek nekoliko dana nakon što su počeli radovi klizište je uništilo postojeći parking i prijeti da ugrozi bolnicu, ali i okolne kuće.

MILOVAN MATIĆ / 18. Juni 2020

Univerzitetsko-klinicki centar u RS

Radovi na izgradnji, kako je to najavljeno, najsavremenijeg parkinga najvjerovatnije su pokrenuli klizište ispred UKC RS. 

Za sada je šteta načinjena na jednom od parkinga, ali poszoji velika zabrinutost da bi klizište moglo ugroziti i samu bolnicu, pa čak i kuće koje se nalaze nekoliko desetina metara dalje.

Da je strah opravdan pokazuje i podatak da je zemljište na kojem se nalazi bolnica i na kojem se gradi novi parking itekako podložno klizištima i na to su upozoravali mnogobrojni mještani godinama unazad, ali niko nije želio da ih sasluša. Čak se dešavalo da je zbog privremenih radova oko UKC često se zemlja pomijerala prema kućama, a svaka kiša nanosila veliku štetu.

Za sada niko iz Kliničkog centra se ne oglašava. Za to vrijeme građani očekuju da se zaštiti ovo područje da ne bi došlo do veće štete. 

Dan nakon što se pojavilo klizište provjerili smo kakvo je stanje oko Kliničkog centra.

Velike rupe i ispucali asfalt na jednom od parkinga pokazuju kolike su posljedice. Građani, ali i radnici na UKC sa kojima smo razgovarali kažu da se sve ovo moglo i očekivati i da svako u naselju Paprikovac u kojem se nalazi UKC zna da je ovo zemljište podložno klizištima.

Juče je mjesto na kojem je klitzište napravilo štetu posjetio i narodni poslanik PDP-a Draško Stanivuković koji kaže da je na ovo već upozoravao.

On traži da svi oni koji su krivi za ovaj propust odgovaraju.

"Na čiju štetu će ići ovo je li na štetu Vlada Đajića i onih anketa ili firme koja pravi, neko mora da odgovara ko će platiti aneks ugovora. Ovo je dokaz javašluka i proizvoljnosti rada, za ovo ovdje se mogla napraviti bolnica i tek sad neće biti parking mjesta“, ističe Stanivuković.

Ukoliko niko od nadležnih ne bude reagovao, Stanivuković ne isključuje i mogućnost protesta.

"Organizovaćemo proteste građana koji su nezadovoljni i koji se boje za svoje kuće. Uputili su apel svima što su im uništili zelenu površinu zarad privatnog interesa i svaki čovjek naselja Paprikovac je nezadovoljan ovim", rekao je Stanivuković, dodajući da že se tu okupiti ako ne odustanu od gradnje podzemne garaže.

"Odustanite dok nije kasno i preusmjerite novac na pravu bolnicu u Banjaluci kakva je potrebna RS i to je suština koncepta koji mi nudimo da urade“,ističe Stanivuković.

Parking garažu za potrebe kliničkog centra gradi firma Marković invest iz Laktaša koja je u ponovljenom tenderu bila i jedini ponuđač.

IZVOR : BUKA MAGAZIN

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: