Ko je bio Saša Klikovac, koji je brutalno ubijen u Podgorici?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

PODGORICA - Pripadnik zagoričke grupe, Saša Klikovac (38) ubijen je danas ispred porodičnog restorana "Kod Crnogorca" kod Cijevne, potvrđeno je "Vijestima" u policiji.

 

Ubijeni je u policijskim dokumentima zaveden je kao član tkz. "zagoričke bande", koja se tokom kriminalnog uspona, u posljednje dvije godine tokom robijaških dana u Spužu povezala sa moćnim klanom iz Kotora, pišu Vijesti.

"Zagorička banda" na čijem su čelu prema policijskim evidencijama braća od strica Vidoje i Radosav Stanišić je za manje od decenije prešla put od sitnih prestupnika i gradskih nasilnika do visokopozicioniranih članova "kavačkog klana", na čijem čelu su Slobodan Kašćelan i nedavno ranjeni u Kijevu Radoje Zvicer.

Ime Saše Klikovca prvi put se u javnosti pominje u ljeto 2012. godine, kada je u akciji "Fokus", uhapšena destočlana hakerska grupa, okrivljena da je sa inostranih računa na prevaru skinula više od milion evra.

Tog ljeta članovi bande su se šepurili novim "hamerima", koje je policija kasnije u nekoliko navrata oduzimala i nakon provjera vraćala Zagoričanima.

Tokom sudskog postupka utvrđeno je da je grupa uspjela da sa računa banaka podigne 280.000 evra, zbog čega su ukupno dobili preko 20 godina robije.

Saša Klikovac je odležao robiju od dvije godine i četiri mjeseca, dok su "mozak operacije" - srpski haker Miloš Čujović i Nikola Marković, kao organizatori, u Spužu služili kaznu od četiri i po godine zatvora.

Saši Klikovcu je zajedno sa Vidojem Stanišićem i Željkom Bulatovićem suđeno u podgoričkom Osnovnom sudu da su 2014. godine pokušali da uzmu reket od 5.000 evra od vlasnika restorana "Garden".

U prvostepenoj presudi su Klikovac i Stanišić dobili godinu zatvora, dok je pola godine više osuđen Bulatović, koji je ranije robijao zbog ubistva karatiste Samira Usenagića. Ta presuda je potvrđena i u drogostepenom postupku, iako je vlasnik restorana promijenio iskaz.

Krajem 2015. godine u noćnom klubu "Velvet" došlo je do tuče između Zagoričana i pripadnika Interventne jedinice policije, koji su došli u raciju lokala.

Deblji kraj tada su izvukli Vidoje i Radisav Stanišić, Saša Klikovac, Nikola Marković, Željko Popović i Branko Vukanović, a te noći je policija u "Velvetu" upotrebila i sprej da savlada pripadnike bande.

Zagoričani su kasnije osuđeni na četiri godine i četiri mjeseca zatvora, jer su u lokalu "Velvet" napali policajce. Vidoje Stanišić je dobio 10 mjeseci zatvora. Oni su tada podnijeli prijavu protiv policajaca, ali postupak nije pokrenut.

U ljeto 2017. godine ime ubijenog Klikovca se našlo u medijima jer je nakon incidenta na bazenu u Portomontenegru privođen u tivatsku policiju zajedno sa starletom Sorajom Vučelić i Vidojem Stanišićem.

Tog ljeta je sa Stanišićem hapšen i u Sutomoru jer je policija tokom kontrole pronašla oružje u njihovom automobilu.

Početkom prošle godine Klikovac je uhapšen nakon što je u Forenzičkom centru tokom DNK analize utvrđeno da je njegov pištolj, koji je mjesec dana ranije pronađen pretresom kuće u kojoj je živio u Zeti.

Ubijeni Saša Klikovac je početkom aprila ove godine hapšen jer je prekršio mjeru zabrane prisustva i zadržavanja na javnim površinama više od jedne osobe i tako izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

 

Izvor : Nezavisne Novine

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano