Ko je najpoznatiji teoretičar zavjere kojeg su obrisali i Facebook i YouTube
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Facebook je prošle nedjelje ugasio profil teoretičara zavjera Dejvida Ajka (David Icke) zbog objavljivanja “dezinformacija o zdravlju koje bi mogle da izazovu povrede i štetu”.

Zatim je i YouTube obrisao kanal kontroverznog Engleza, kojeg je pratilo 900.000 ljudi, uz objašnjenje da taj kanal ima jasne smjernice o zabrani bilo kakvog sadržaja koji osporava postojanje i prenos koronavirusa onako kako su ga opisali Svjetska zdravstvena organizacija i nacionalni zdravstveni sistemi.

Za BBC su potvrdili da Ajku neće da otvore novi kanal. Bolju reklamu Dejvid Ajk nije mogao da dobije jer je u krugu onih koji vjeruju ovom teoretičaru fantastičnih zavjera nedostajao samo još jedan element svjetosti – oreol žrtve, prenosi Slobodna Dalmacija.

Iako njegove nastupe, knjige i video materijal već dugo prati podsmijeh naučnika i koliko-toliko razboritih ljudi, masa njegovih sljedbenika ovim je zabranama dobila upravo ono što joj je nedostajalo – mučenika.

“Težak”’ dva miliona funti

Ko je Dejvid Ajk? Zahvaljujući rasprodatim kartama sedmicama unaprijed za svoje nastupe, stekao je imovinu vrijednu oko dva miliona funti! Za jednog neuspješnog golmana treće engleske lige, koji je školu napustio s 15 godina, to je izvanredan uspijeh.

Ajk danas ima 68 godina, koji je svoj “put”, nakon brojnih lutanja od siromašnog djetinjstva u Lesteru i od fudbala do novinarstva, od Lester Advertajzera do BBC-ija gdje je devet godina bio sportski komentator pa sve do aktivizma u Stranci zelenih, pronašao uz pomoć “duhovne isceliteljke” Beti Šajn.

Njoj se obratio iz osećaja besmisla i očajanja zbog bolova koji ga prate čitav život, od ranih tinejdžerskih dana kad mu je dijagnostikovan reumatoidni artritis, koji je i bio razlog za prekid karijere.

Beti Šajn, propala operska pevačica, telepatska čarobnica i autorka nekoliko knjiga od kojih je na Ajka posebno uticala knjiga “Mind to Mind” na trećoj seansi mu je otkrila – on je Mesija koji će spasti svijet.istra

To joj je, kako mu je rekla, prenio duh iz druge dimenzije, a duh se zove Vang Je Li i on tu “istinu” prihvatio 1989. kad je imao 37 godina i od tada do danas Ajk svoju vjeru u sopstvenu izuzetnost živi vrlo uspješno. Neprestano je na turnejama po Sjevernoj Americi, Evropi, Australiji, Južnoj Africi i ostatku svijeta. Postigao je planetarnu popularnost, a njegovi kritičari prestali su da se podsmijavaju, pa sada u njemu vide opasnog, poremećenog antisemitu koji je prijetnja demokratiji.

Vavilonsko bratstvo

U svojim knjigama, a objavio ih je desetak, Dejvid Ajk uz obilje detalja otkriva kako iste, međusobno povezane, porodice kontrolišu našu planetu hiljadama godina.

“Kao dječak”, kaže Ajk, “uvijek sam se pitao kako je par ostrva koja se jedva vide na globusu moglo da stvori carstvo koje se protezalo cijelim svijetom. Sada je razlog jasan. To uopšte nije bilo “veliko” Britansko carstvo. Bilo je to carstvo Vavilonskog bratstva.”

Dejvid Ajk je tvorac možda najnevjerovatnije i najsloženije teorije zavjere, u kojoj tvrdi da se nekada davno u istoriji ljudskog roda, ljudska vrsta izmiješala s vanzemaljskom. Miješanje se dogodilo između ljudske vrste i jedne vrste vanzemaljaca iz grupe gmizavaca. Najveća je tajna, tvrdi Dejvid Ajk, da su pripadnici ove hibridne vrste guštera postali lideri svjetskog poretka s epicentrom svog djelovanja u Londonu, odakle su svoju vlast proširili u Ameriku, Australiju, Afriku i Novi Zeland. Dejvid Ajk ih je, zahvaljujući svojoj mesijanskoj ulozi, jedini razotkrio.

Šta je to Dejvid Ajk objavio na Facebooku i YouTubeu, a da je izazvalo zabranu?

On je montiranje uređaja za 5G mrežu u Vuhanu i pojavu bolesti Covid-19 povezao s idejom “čipovanja”, odnosno, kako to Ajk naziva, pametnom prašinom. Istina, grad Vuhan jeste bio među prvim gradovima u Kini u kojima je postavljena 5G mreža i to u avgustu 2019. godine, a istovremeno, 5G je uveden i u drugim gradovima u Kini. Ali, Južna Koreja je u upotrebu pustila 5G 4. aprila 2019. godine, a prvi slučaj virusa SARS-CoV-2 zabilježen je u januaru ove godine.

“Pametna prašina”

London je dobio komercijalnu 5G mrežu u maju 2019. dok je testirajuća faza 5G mreže u toj zemlji pokrenuta godinu dana ranije. Prvi potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je pak 12. februara ove godine. Već iz toga je jasno da je dovođenje u vezu lokacija na kojima je postavljena 5G mreža i pandemije Covid-19, bez ikakve osnove. Nakon teorija o 5G, Ajk je zaključio da to “sve vodi do vakcine”, za koju tvrdi da će sadržati “čipove nano-tehnologije”.

Pametna prašina je pojam koji je, 1997. osmislio Kris Pister, profesor na Univerzitetu Kalifornija, kako bi opisao milimetarske uređaje koji bi kroz mrežu mikroelektromehaničkih sistema mogli da služe kao senzori koji prikupljaju različite podatke. O pametnoj prašini je pisao magazin The New Economy trećeg juna 2019. godine, navodeći da bi komercijalna upotreba pametne prašine mogla možda da počne tek za nekoliko decenija.

Isti magazin je naveo da smo od pametne prašine “udaljeni koliko i od letećeg automobila sa samoupravljanjem”. Relevantni časopisi i naučnici ponavljaju da su netačne Ajkove tvrdnje da postoji vakcina koja koristi nano-čipove bazirane na sistemu pametne prašine. Niti postoji vakcina za Covid-19 niti se dostignuća pametne prašine trenutno mogu koristiti za to. Ali, ljudi su povjerovali Ajku.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: