KOBNI PAD SA RINGIŠPILA: Ovo je Sara (15), koja je podlegla povredama
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

SARA Bogdanović (15) iz Rogatice podlegla je povredama koje je zadobila u padu sa ringišpila, postavljenog u porti Hrama Svete trojice u Rogatici.

 

Tragedija se dogodila u nedelju oko 21 čas u Ulici Radomira Neškovića u Rogatici. Prema nezvaničnim informacijama, devojka je pala tokom vožnje. Navodno je na ringišpilu bila u društvu sa više prijatelja. Pokušavali su da obore igračku, koja je fiksirana nekoliko metara pored ringišpila, a čije obaranje znači nagradnu vožnju. Sara i jedan od njenih prijatelja su "spojili" korpe ringišpila, da bi je on mogao odgurnuti što dalje kako bi oborila igračku.

Postoje dve verzije priče kako je došlo do pada. Prema jednoj, Sara je, nakon što ju je prijatelj odgurnuo, glavom udarila o korpu ispred sebe, izgubila svest i pala. Druga verzija kaže da se njena korpa izvrnula i da je usled toga pala.

Nesrećnoj Sari prva pomoć ukazana je u Domu zdravlja u Rogatici, a potom je hitno prevezena u Urgentni centar Kantonalne bolnice u Goraždu, gde je, nažalost, preminula.

Dežurni lekar dr Mladen Sefer za federalne medije je rekao da je devojčica dovezena bez znakova života.

- Primili smo poziv od koleginice iz Rogatice, devojčica je bila upućena za Foču, međutim dovezena je ovde kako bismo pokušali da je spasemo. Dali smo sve od sebe, ali bezuspešno. Ona je pala s ringišpila, lekari u Rogatici su pokušali šta su mogli, kao i ja sa svojim timom. Organizovali smo se, pozvao sam anesteziologa, međutim bilo je kasno - rekao je Sefer.

Portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović kaže da je ceo slučaj prijavljen u PS Rogatica.

- Prijavljeno je da je došlo do pada mlađe osobe sa ringišpila koji je bio u pokretu. Utvrđeno je da se radi o maloletnoj devojci koja je zadobila teške telesne povrede usled kojih je preminula na putu za bolnicu u Foči - rekla je Stokanovićeva.

Uviđaj su izvršili policijski službenici u prisustvu dežurnog javnog tužioca Istočno Sarajevo i u toku je rad na rasvetljavanju slučaja.

- Uviđaj je završen, ali se tačne okolnosti tragedije i dalje utvrđuju. Naložena je obdukcija tela stradale devojčice, kao i mehaničko veštačenje ringišpila, kako bi se utvrdilo da li je bio ispravan - rekao je portparol OJT Istočno Sarajevo Neven Kramer.

izvor: večernje novosti

КОБНИ ПАД СА РИНГИШПИЛА: Ово је Сара (15), која је подлегла повредама

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano